O seriji i odnosima između Srba i Hrvata

'I dalje se u Srbiji ljubiš dva puta'! Veljača kod Joksimovićeve supruge otkrila kad se vraća u Zagreb: 'Morat ćemo se odseliti nazad'


100posto
12.02.2019.11:00
'I dalje se u Srbiji ljubiš dva puta'! Veljača kod Joksimovićeve supruge otkrila kad se vraća u Zagreb: 'Morat ćemo se odseliti nazad'
Foto: CROPIX

sažeto

Jelena Veljača gostovala je u emisiji 'Jutro sa Jovanom i Srđanom' na srpskoj Prvoj televiziji, gdje je promovirala seriju 'Pogrešan čovjek' i otkrila kad su snimanja gotova


100posto
12.02.2019.11:00

Gostovala je Jelena Veljača ponovno u emisiji 'Jutro sa Jovanom i Srđanom' na srpskoj Prvoj televiziji. Promovirala je tom prilikom emisiju 'Pogrešan čovjek', a otkrila ponešto o svom beogradskom životu. Uskoro mu se, priča Veljača, bliži kraj.

Na početku je, pri ulasku u studio, Jelena Srđana i Jovanu poljubila dvaput. 'I dalje se u Srbiji ljubiš dva puta', komentirala je gospođa Joksimović, a Jelena je odgovorila: 'Navika, navika'. Potom je krenula tema serije i Jeleninog života u Beogradu. 'Serija se prikazuje vrlo uspješno i u Srbiji i u Hrvatskoj, ja sam postala prava Beograđanka, tu smo već mjesecima moja kćerkica Lena i ja. Ona ide u vrtić, ja tu živim', pričala je producentica i scenaristica serije.

Otkrila je i da je iznimno strepila nad svojom kćeri i činjenicom da mora u vrtić, snalaziti se u kolektivu djece, što do njezine treće godine nije bio slučaj. No, sve je ispalo dobro pa su se mama i kćer u Beogradu odlično snašle. Zadovoljna je Veljača i kako se serija gleda u Srbiji i Hrvatskoj. 'Priča je svevremenska i publika ju je prepoznala kao takvu'.

Radna dozvola do 30. travnja

Priznala je i da bi voljela imati budžet poput Turaka, koji trenutno rade produkcijski najuzbudljivije sapunice. 'Produkcijskim poslom se bavim 10, 13 godina, i uspjeli smo pomaknuti granice telenovela'. Snimanje serije traje do travnja, a potom se Jelena i Lena vraćaju u Hrvatsku. 'Morat ćemo se odseliti nazad u Zagreb, radna dozvola je do 30. travnja u mojoj putovnici. Lena je u vrtiću dotad, nakon toga pakiramo kofere i idemo doma', otkrila je tako kad će se vratiti u Hrvatsku. Dodala je da radi na još jednoj priči.

Prvi prehodali blokade iz 90-ih

Srđan ju je potom pitao i o događajima u Splitu te se dotakao i tragične prošlosti između dva naroda. Svi smo, rekao je voditelj, nekako robovi te politike. Ipak, kada je tržište - glazbeno i filmsko u pitanju, onda su stvari nešto drugačije. 'Umjetnici su to uvijek mogli, fascinantno mi je koliko je Hrvatska glazba popularna u Srbiji, a koliko su određeni srpski glazbenici popularni u Hrvatskoj. Mislim da su oni prvi te blokade iz 90-ih uspjeli prohodati. Onda je tu i ta srpska filmografija koja je nevjerojatna, vi stvarno imate tako talentirane redatelje, pisce i glumce, mi smo počeli gledati i filmove, serije, radove koje smo svi obožavali. Umjetnost je pronašla kanale, nju se ne može zaustaviti, kao voda. Ona uvijek pronađe svoj put, kao i ljubav', rekla je Veljača.

Istaknula je kako vjeruje da treba živjeti u sadašnjosti te razmišljati o budućnosti. 'Nisam ništa ružno doživjela u Beogradu, puna srca i otvorene duše sam tu dovela i svoje dijete, bila sam spremna da nas prihvate najbolje što mogu - i to se i dogodilo. Treba živjeti u danas' zaključila je producentica.

Jelena Veljača

Jovana Joksimović

Pogrešan čovjek

newsletter

Prijavite se na Newsletter