Bivši hrvatski izbornik proživljava teške trenutke

I dok je žena njegovog brata sretna pred kamerama, samozatajna Kristina najviše cijeni privatnost: 'Ugledao sam je u školi i odmah znao da je ona ta'


100posto
04.11.2019.10:00
I dok je žena njegovog brata sretna pred kamerama, samozatajna Kristina najviše cijeni privatnost: 'Ugledao sam je u školi i odmah znao da je ona ta'
Ivo Ravlić/Cropix

sažeto

Bivši hrvatski izbornik proživljava teške trenutke, no uz njega je, kao i uvijek, njegova supruga


100posto
04.11.2019.10:00

Bivši hrvatski nogometaš i nekadašnji izbornik Vatrenih upravo je prekinuo suradnju s klubom Bayern München, gdje je bio trener posljednjih 16 mjeseci.
Jedne od najtežih trenutaka u karijeri Niko Kovač lakše proživljava uz svoju obitelj, suprugu Kristinu i kćer Lauru.

I dok je supruga njegovog mlađeg brata Roberta medijski puno eksponiranija jer je Anica prije veze s nogometašem i sama bila poznata kao najuspješnija hrvatska missica, Kristina Kovač orijentirana je na obiteljski život i pod svaku cijenu izbjegava medije.

Ranko Šuvar/Cropix

Tek nekoliko njezinih fotografija postoji s mužem, a ova Berlinčanka hrvatskih korijena rijetko se kad pojavljuje i na tribinama.

O njezinom se životu ne zna mnogo, samo to da je budućeg muža upoznala u školi u Berlinu.

"Kad smo se upoznali, život mi se bitno promijenio. Nije bilo onoga da sam bio s njom do devet navečer, a poslije s prijateljima do neko doba. Od početka sam znao da je ona 'ta'. Još dok smo posjećivali tadašnju 'jugoslavensku' dopunsku nastavu u Njemačkoj, ja sam bio u sedmom, a ona u petom razredu. I tada sam je ugledao - i nekoliko godina kasnije postala je moja djevojka. To sam ozbiljno shvatio. Svugdje ima malih problema, i uvijek smo ih rješavali. Danas imamo odličan brak. Prijatelja se nisam odrekao, no trebalo je postaviti prioritete u životu", izjavio je Niko svojedobno za Glas koncila.

O tome je li se Kristina bavila nekom strukom ili čime se trenutno bavi ne zna se baš ništa. No, on je uvijek isticao kako mu je obitelj na prvom mjestu te kako ne može biti sretniji jer ima veliku podršku supruge u svemu što radi.

Ivo Ravlić/Cropix

Pogotovo je to teško zbog njegovih čestih seljenja i novih angažmana.

"Morao sam se mnogo toga odreći, no dragi me Bog nagradio: ne samo što sam postao profesionalac, nego sam i upoznao svoju suprugu. Jer u današnje vrijeme to ide tako da najprije postaneš profesionalac, a potom upoznaš prvu curu. Sada je pitanje je li to zbog ovoga ili onoga. Ja sam svoju Kristinu upoznao nakon završetka škole dok još nisam potpisao ugovor. Naša veza traje od 1991., a u braku sam od 1999. godine. Kći nam se rodila u Hamburgu, baš one godine kad sam prešao iz Bayerna u Hamburg, tako da sam prezadovoljan. Kad nešto želiš steći u životu, moraš se odlučiš za nešto. Ja sam se odlučio za ono pravo", rekao je Kovač.

Iako je javnost ne poznaje, navodno Kristina ima veliki utjecaj na Niku i njegovu karijeru te se pričalo kako je upravo ona bila presudna kad je Kovač odbio dolazak u Hajduk.

Ranko Šuvar/Cropix

"Supruga i kći, moglo bi se reći, žive moj život. Uvijek su uz mene. Razmišljam ponekad što bi se dogodilo da je obratno! Ne bi mi bilo jednostavno. No moram reći da sam sretan sa svojom suprugom jer bilo je teških razdoblja, ozljeda, kada nisam igrao, bio na klupi, čak na tribini. Ona je uvijek bila uz mene, držala me i pružala mi snagu, kao i moji roditelji", rekao je za Story.

Supruga ga prati na putovanjima kad može, a on je itekako svjestan da ni njoj ni njihovoj kćeri nije bilo jednostavno pratiti ga u svim fazama karijere - baš kao i sad.

"Zbog nogometa sam često na putu, a kad se vratim, želim njoj i Lauri sve izgubljeno vrijeme nadoknaditi. Uživam i u romantičnim večerama", rekao je Kovač.

nogomet

ljubavni par

Niko Kovač

Robert Kovač

Bayern München

kristina kovač

Anica Kovač

newsletter

Prijavite se na Newsletter