Opet gledamo 'Smogovce'

I oni su htjeli biti u kultnoj seriji: Josipa Lisac pjevala je na vjenčanju, a Ćiro je Peri davao savjete


Ines Madunić
21.10.2017.09:00
I oni su htjeli biti u kultnoj seriji: Josipa Lisac pjevala je na vjenčanju, a Ćiro je Peri davao savjete
EPH

sažeto

Legendarna serija od subote, 21. listopada ponovno se prikazuje na HTV-u


Ines Madunić
21.10.2017.09:00

Nakon 35 godina od prve epizode, legendarna serija "Smogovci" ponovno se počinje prikazivati na HRT-u. Vrageci koji su obilježili djetinjstva mnogih generacija opet će nasmijavati i raznježiti svoje stare fanove, a i mnogi novi klinci sigurno će otkriti tu seriju koja je nastala prema knjigama Hrvoja Hitreca.

Serija se počela prikazivati 1982. godine, a posljednja epizoda emitirana je 1997.

Dok čekamo 16:25 da pogledamo prvu epizodu po tko zna koji put, sjećamo se nekih sporednih uloga koje su obilježile seriju. Uz genijalne Ivicu Zadru (Pero Vragec), Edina Osmića (Buco), Damira Sabana (Mazalo), Marija Mirkovića (Cobra), Tomislava Štrigu (Dragec Vragec), Slavka Brankova (Crni Jack), Slavicu Knežević (Sonja) i druge glumce, u seriji su se pojavili i mnogi slavni Hrvati. Pri kraju se pojavio i tadašnji predsjednik Franjo Tuđman.

Miroslav Ćiro Blažević imao kratki razgovor s Perom Vragecom i Flekom nakon što je Pero potpisao za Dinamo.

Sa svojim bijelim šalom, Ćiro mu je dao karijerni savjet te poručio da tek sad treba početi raditi i truditi se, jer mu ugovor ne jamči ulazak u prvu momčad. Također je posramio Fleka, s kojim je nekad igrao nogomet. Pogledajte legendarnu scenu:

U prvoj sezoni pojavio se i Branimir Johnny Štulić, frontmen Azre, a legendarna Josipa Lisac također je imala ulogu - glumila je sebe. Pjevačica je pjevala "Ave Mariju" na vjenčanju Dunje i Mazala u crkvi Svetog Marka. Bila je obučena u zlatnu opravu, točno u svom stilu.

Nosonja se stalno hvalio kako zna odgovore na pitanja u Kviskoteci pa se tako i pojavio u legendarnom kvizu. Vodio ga je, kao i uvijek, Oliver Mlakar. A kako je prošao Nosonja u Kviskoteci, pogledajte u snimci:

Josipa Lisac

Smogovci

Oliver Mlakar

Branimir Štulić

Podijeli članak