Pokojnog glumca od propasti spasila književnica

Hranila ga je, nosila do kupaonice i doktora, hranila ga na žličicu. Bio je zlatni dečko jugoslavenskog filma, a ona pao u pakao droge. Izvukla ga je fatalna ljubav


Barbara Marinović
24.04.2019.19:30
Hranila ga je, nosila do kupaonice i doktora, hranila ga na žličicu. Bio je zlatni dečko jugoslavenskog filma, a ona pao u pakao droge. Izvukla ga je fatalna ljubav
Screenshot: YouTube

sažeto

Igor Pervić preminuo je uslijed borbe s teškom bolesti. Tijekom života pratila ga je agonija borbe s ovisnošću


Barbara Marinović
24.04.2019.19:30

Beogradski glumac Igor Pervić preminuo je u utorak ujutro u svome stanu nakon dugogodišnje borbe s teškom bolesti. Bolovao je od teške bolesti i posljednjih mjeseci rijetko izlazio iz stana. O njemu se brinula njegova majka Lidija Pilipenko, a nije ga napuštao ni polubrat Andrej.

Proslavio se filmovima kao što su 'Bure baruta', 'Crni bombarder', 'Lajanje na zvezde', 'Sivi dom'. Do kraja života intenzivno je radio, na sceni se pojavio sa svega sedam godina i zvali su ga zlatnim dečkom kinematografije.

Nažalost, ubrzo mu se ime počelo povezivati uz droge, naime, s 13 godina probao je 'ljepilo', a u 17. navukao se na heroin. Navodno je u doticaj s teškom drogom došao uz djevojku koja je do danas nepoznata javnosti. Zbog droge je završio u Londonu, gdje su mu mijenjali krv i blokirali receptore u mozgu kako ne bi osjećao ništa kad drugi put uzme drogu.

Velika ljubav na prvi pogled

Borba s ovisnosti bila je iznimno teška, a u potresnim i teškim danima pomogla mu je nekadašnja djevojka Jasmina Holbus. Bila je njegova velika ljubav i trudila se da ga spasi. Vijest o njegovom odlasku strašno ju je potresla. 'Nisam znala da je on bio bolestan, mi smo se zadnju put čuli za Božić, ovih mjeseci nismo i izgleda da se sve to izdogađalo u ovih dva, tri mjeseca. On je od mene očito htio sakriti da je bolestan. Mi jesmo bili prijatelji čitav život, ali stvarno nisam znala za sve ovo što se događa. Razveli smo se 1996. godine, ali smo ostali u dobrim odnosima', ispričala je o njihovom odnosu Jasmina za Blic.

Screenshot: Youtube

Pomogla mu je da se spasi od pakla narkomanije

Bila mu je prva supruga, velika pomoć i spas u borbi protiv pakla narkomanije. Zaljubili su se, prisjetio se jednom pokojni Pervić, na prvi pogled. Njegov očuh pisao je predgovor za Jasmininu knjigu, nekako ga je s njom spojio posao, trebao je snimiti spot. 'Otišao sam kod nje očekujući sredovječnu gospođu, a tamo moja buduća žena Jasmina. To je zaista bila ljubav na prvi pogled. I sad ona je slušala priče o po gradu i plašila se u početku, ali mi smo se stvarno luđački zaljubili jedno u drugo. Ona je tada još bila u tom braku, pa smo se mi malo skrivali', pričao je Pervić.

Upravo ona bila je njegova najveća pomoć i slamka spasa nakon skidanja s droge. 'Da nije bilo Jasmine... Morate imati nekog poslije skidanja, inače ćete napraviti samoubojstvo. Bio sam strašno ljut i na sebe i na sve, ali prvenstveno na sebe. Ona me hranila, nisam mogao sam ići u WC. Mogao sam jesti samo jogurt, na žličicu me hranila. Na rukama me nosila kod doktora. Zaista takva žena...', govorio je o bivšoj ljubavi pokojni glumac.

Screenshot: Youtube

Igor Pervić

Jasmina Holbus

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter