Prva Slavonka na tronu Splitskog festivala

'Inspiraciju za pobjedničku pjesmu dobila sam nakon svađe s mamom'


Slavica Parlov
10.07.2017.19:20
'Inspiraciju za pobjedničku pjesmu dobila sam nakon svađe s mamom'

sažeto

Mia Dimšić s pjesmom 'Sunce, oblak, vjetar' oduševila je publiku i žiri, a 'Život nije siv' najizvođenija je pjesma prošlogodišnjeg festivala


Slavica Parlov
10.07.2017.19:20

Talentirana Osječanka Mia Dimšić je, prema odluci Stručnog ocjenjivačkog žirija, pobjednica 57. Splitskog festivala koji je u subotu održan na Prokurativama. Mia je s pjesmom 'Sunce,
oblak, vjetar' oduševila žiri i publiku te je uz pjesmu, nagrađen i njezin styling. Na festivalu osvojila još jednu prestižnu nagradu i to onu za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg Splitskog festivala - 'Život nije siv', s kojom je debitirala na Splitu, a koja je obilježila 2016. godinu kao jedan od najvećih domaćih hitova.

Ovime je postala prva Slavonka koja je pobijedila u Splitu. Nizu novih uspjeha mlada kantautorica pridodaje i ulazak među 12 nominiranih u finalu nove hrvatske glazbene nagrade 'Cesarica'. Na zvjezdano nebo lansirala ju je pjesma 'Život nije siv' za čiji spot je osvojila i Porina.

Pjesma je nastala zapravo u periodu kad sam se ja tek počela baviti glazbom. To je jedna zanimljiva anegdota, a vezana je za prepirku s mojom majkom. Dugo joj nisam ni rekla da je zapravo baš ona bila i inspiracija. Zapravo, mama je pitala hoću li ja biti sretna u životu i tako se zapravo zabrinula na neki način za mene i to me onda inspiriralo na onaj prvi stih koji zapravo kaže 'Bojiš se da sreću neću naći' i tako dalje i tako dalje. Puno ljudi me pitalo je li to neka ljubavna pjesma, a stvarno nema te aluzije. To je pjesma o mom životu, o mojoj borbi da budem ono što jesam, da se izrazim kako ja to vidim, da živim onaj životni put koji želim i drago mi je da mi je ta pjesma pomogla da dođem do uspjeha u glazbi.

Više o mladoj glazbenici, njezinim strastima i tračevima koje je čula saznajte iz videa.

hit

Cesarica

Mia Dimšić

pješački prijelaz

Slavonska

Život nije siv

Osječanka

Podijeli članak