Otkrila nam i zašto je nema češće u javnosti

Iva Majoli sasvim iskreno: 'Zadovoljna sam i sretna! Novi brak jednog dana? Pa zašto ne!'


Barbara Marinović
09.10.2018.11:00
Iva Majoli sasvim iskreno: 'Zadovoljna sam i sretna! Novi brak jednog dana? Pa zašto ne!'
Foto: CROPIX

sažeto

Iva Majoli iza sebe ima vrhunske sportske rezultate, a uz tenis je vezana i danas. Osim poslovnog, otkriva nam što se kod nje događa i na privatnom planu te kako odgaja svoju jedinicu Miju


Barbara Marinović
09.10.2018.11:00

Najbolja hrvatska tenisačica svih vremena do danas je ostala Iva Majoli. U svojoj karijeri, a sve tijekom rane mladosti, ostvarila je zavidne uspjehe, a uz tenis je vezana i danas. U intervjuu za 100posto otkriva da danas intenzivno trenira i njezina kćer Mia. No, hoće li je naslijediti - Iva još nije sigurna.

Uhvatili smo je dobro raspoloženu na reviji modnog dvojca ELFS, a u društvu prijateljice Borne Kotromanić. S njom se druži od davnih dana, a prijateljstvo traje i danas pa ih se može vidjeti u izlasku. Rijetko, doduše, Majoli se šali da izlazi svakih par godina.

'Volim kućna druženja, malo izlazim'

'Zezam se, na zadnjoj reviji sam bila s Bornom prije par godina. Malo izlazim vani, volim kućna druženja, otići u kino, provesti vrijeme s djetetom jer sam stalno na putu, tako da nisam od ovih društvenih zbivanja. No, na ovu reviju sam došla jer dečke jako cijenim i mislim da su napravili genijalan brand i za mlade i za starije', komentira Majoli.

S Bornom je prijateljica dulji niz godina. 'S njom se družim jako dugo, još otkako je živjela u Parizu i kad se vratila u Zagreb, bliske smo. Ona je jedna genijalna osoba, puna pozitivne energije, uvijek daje vjetar u leđa, o njoj sve najbolje', komentira Iva svoju prijateljicu. Spomenula je na početku razgovora s nama svoju kćer Miju, s kojom se trudi provoditi što više vremena. Djevojčica ima već 11 godina, a sada kreće zabavan period.

Foto: Tomislav Krišto/CROPIX

'Mia trenira puno tenis, odlična je, ima volje i talenta'

'Ima 11 godina, lagano ulazi u pubertet, nije lako. Mama pusti me, mama ti ne znaš ovo, ti ne znaš ono. Ona kaže da sam jako stroga, ja kažem da nisam, neke stvari joj popustim više jer me puno nema, ali Mia je super dijete. Ide u školu, trenira puno tenis tako da je zapravo bukirana od jutra do mraka! Odlična je u tenisu, ali mislim da treba vremena za sve, treba joj se puno toga posložiti, još je mlada, ali talenta ima, volje za radom ima, stvarno nikad ne kaže da neće ili ne može. E sad, treba se sve posložiti, ali želi', otkriva Majoli o svojoj nasljednici.

Česta putovanja Iva objašnjava poslovnim obvezama. 'Radi posla putujem, jako sam aktivna u tenisu, surađujem s dosta turnira, ima puno sastanaka na raznim destinacijama. Igram taj Legends Tour, koji i dalje postoji, to mi je super jer se družim sa svojim starim suparnicama, danas prijateljicama - tako da sam aktivna. A, na kraju, i u Savezu sam izbornica, vjerojatno ću od sljedeće godine imati još neke funkcije, po pitanju i mladih generacija jer nije lako. Stvarno želim pomoći koliko god mogu, tako da se nadam da sve i u tom smjeru ide na bolje'.

Reuters

'Novi brak jednog dana? Pa zašto ne?'

A koliko Hrvatska daje mladim i perspektivnim sportašicama i sportašima? 'Uvijek se može više, u individualnim sportovima jako veliku ulogu igraju roditelji, puno je odricanja obitelji, vjerujem da savezi daju svoje maksimume, što nikad nije dovoljno jer gledajući kroz tenis - to je jako skup sport i nije lako financijski izdržati ako se nema podrške sponzora ili neko obiteljsko zaleđe ili savezi. Mislim da su sportaši najveći ambasadori u svijetu ovako male zemlje, mislim da imamo najveći broj slavnih sportaša, evo sad i Luka Modrić proglašen nogometašem svijeta. Mislim da štogod da se ulaže u sport - nije za baciti, i mislim da će pokazati još bolje rezultate', zaključuje Majoli.

Što se privatnog života tiče, Iva je bila kratka i konkretna. 'Sve je po starom, sve je super. Držim taj dio za sebe, zadovoljna sam, sretna! Mislim da s godinama neke stvari naučiš držati za sebe - pa tako i ja. Novi brak jednog dana? Pa zašto ne', za kraj je rekla legenda hrvatskog tenisa.

Foto: CROPIX

Iva Majoli

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter