Mateša zasad ne planira četvrti brak

Iza njega su tri braka i fatalna ljubav s Mongolkom, no na epitete zavodnika odmahuje rukom: 'Nimalo, ali to je dio javnog života, i onda to čovjek tako prima'


Barbara Marinović
05.11.2018.11:05
Iza njega su tri braka i fatalna ljubav s Mongolkom, no na epitete zavodnika odmahuje rukom: 'Nimalo, ali to je dio javnog života, i onda to čovjek tako prima'
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Barbara Marinović
05.11.2018.11:05

Sedma godina ljubavi za Zlatka Matešu i njegovu partnericu Bojanu Maglaić nije krizna! I dalje su zajedno, čvršći no ikad, a pokazali su ti i na nedavnoj modnoj reviji brenda 'Duchess' Snježane Mehun. Mateša za 100posto kaže kako je prijateljici nešto i pomogao oko brenda. 'Ne da pratim, nego sam u ovom slučaju nešto malo i pomogao gospođi Mehun oko branda, i jako mi je drago za ovaj njezin veliki uspjeh, veselim se tome' priča Mateša.

Osvrnuo se i na činjenicu da se u brandu već pojavila predsjednica Grabar-Kitarović. Tvrdi da je dužnost političara da promoviraju hrvatske kreatore, proizvode... 'Lijepo je to da ljudi poput predsjednice prepoznaju potrebu da promoviraju hrvatske kreatore, proizvode, bez obzira - radilo se o Ivici Skoki, Matiji Vuici ili Snježani. To bi na neki način trebala biti i dužnost političara, da promoviraju naše kreatore, dizajnere, a da puste Armanije i Guccije nekom drugom', dodaje Mateša.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Dugo godina je na javnoj sceni, bio je tijekom 90-ih i premijer, a kada je prije 20-ak godina napustio politiku, postao je čelni čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora pa su mu javna pojavljivanja cijele karijere veliki dio posla. U tom smislu, priča nam Mateša, važno je obratiti pozornost na ono što nosite i kako izgledate. Dio je to kulture i poštovanja prema onima kojima se obraćate. 'Mislim da je važno, uvijek sam to doživljavao kao odnos prema onima kojima se obraćate, i jedan odnos koji želite pokazati, da ih poštujete, prema tome to je nešto što bi svatko trebao imati na umu i na to se treba obazirati', ocjenjuje.

Zavodnički staž zaustavio se na lijepoj Bojani

No, više od Matešinog zanimanja za modu, zanimljiv je njegov zavodnički staž. Već je sedam godina u vezi s Bojanom, a ne smeta im ni razlika u godinama. Visoka, stasita plavuša i bivši premijer pojavljuju se već dugo zajedno na javnim događanjima, kavama i šetnjama u centru grada i čini se da baš uživaju u vezi! Ipak, o novom braku još ne razmišlja! 'Zasad ne planiram brak', rekao nam je kroz smijeh!

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Iako je poznato da ga žene obožavaju te da iza sebe ima tri braka, ali i ljubav s predivnom mongolskom manekenkom Tujom - Mateša na takve epitete odmahuje rukom! Na pitanje smatra li se zavodnikom, odnosno što kaže na činjenicu da je takav pridjev tijekom godina dobio, on odmahuje rukom: 'Nimalo, ali to je dio nekog javnog života i onda to čovjek tako prima i zapravo - tak ' je kak' je', zaključio je Zlatko.

Zanimljiv je oduvijek njegov ljubavni staž. Svojedobno je Jutarnji pisao o njegovoj ljubavi sa spomenutom manekenkom, koja je zbog Mateše čak došla u Zagreb. Ljubav nije trajala, prekinuli su. Kasnije je počela veza s Bojanom, a ta velika ljubav traje i danas.

Foto: CROPIX

Iza Mateše su tri braka, a s obzirom na to da nijedan nije potrajao, možda se baš u tome krije razlog zašto ga s Bojanom zasad ne planira. Sa svim suprugama rastao se, inače, u korektnim odnosima. Iz njih je postao otac dvaput, ima sina i kći. Posljednji Matešin brak propao je 2007., razveo se od doktorice Sanje Gregurić, s kojom je dobio kćer Elu. Civilizirano je i gospodski to završilo, a par je ostao u prijateljskim odnosima. Zadnjih sedam godina provodi u idili s Bojanom, inače ekonomisticom.

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Snježana Mehun

Zlatko Mateša

Bojana Maglaić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter