Jeziva priča

Izudarana je na smrt, a potom dovedena na nasip! Vrhunski hrvatski stručnjaci pomažu kolegama u Beogradu rješiti srpski Twin Peaks! Tko je ubio Jelenu?


Barbara Marinović
13.02.2019.19:30
Izudarana je na smrt, a potom dovedena na nasip! Vrhunski hrvatski stručnjaci pomažu kolegama u Beogradu rješiti srpski Twin Peaks! Tko je ubio Jelenu?
Foto: Instagram

sažeto

Jelena Marjanović ubijena je u travnju 2016. godine dok je trčala nasipom beogradskog naselja Borča. Srpskim kolegama pomažu u istrazi i vodeći hrvatski vještaci


Barbara Marinović
13.02.2019.19:30

Kada bi jednog dana Srbi odlučili snimati Twin Peaks, mogli bi ga bez problema napraviti prema istinitom događaju. Već skoro tri godine intenzivno se istražuje ubojstvo mlade pjevačice Jelene Marjanović. Sve je počelo u travnju 2016. kada je javnosti ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio da je pronađeno tijelo 32-godišnje pjevačice. Nestala je dan prije, 02. travnja, dok je u popodnevnim satima trčala po nasipu u beogradskoj Borči, a navodno su je u prirodi čekali muž i kćerkica.

Počelo se rolati nezaustavljivo, intrigantno i mučno kolo informacija o ubojstvu. Tko je naudio pjevačici koja nije imala dugova, nije se kretala u sumnjivim krugovima ljudi, bila je udana majka djevojčice, u trenutku smrti radila je na karijeri i novim singlovima. Sumnja je ubrzo pala na njezinog supruga Zorana i njegovu obitelj, no dokaza nema.

Stručnjaci iz Hrvatske potvrdili ono što tvrde i Srbi: 'Nije ubijena na nasipu'

Ipak, važan dokaz koji bi mogao biti preokret u istrazi ovih dana potvrdili su Nenadu Šipki i sudski vještaci iz Hrvatske. Rekao je srpski forenzičar za tamošnji Alo.rs da se i hrvatski stručnjaci slažu s njim i njegovim timom - pjevačica smrtonosne ozljede nije dobila na nasipu u Borči. Dakle, nije se utopila kako se prethodno mislilo. Šipka tvrdi da je ubijena prije te da su mu to potvrdili i najveći hrvatski znalci.

'Preko YouTube kanala pratio me sudski vještak iz Hrvatske. Prilikom putovanja sa vodećim vještacima i profesorima Medicinskog fakulteta analizirali su fotografije i došli su do istog zaključka da Jelena udarce ni u kojem slučaju nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala', kazao je Šipka. Stručnjaci iz Hrvatske naveli su da je Jelena prvi udarac mogla dobiti dok je stajala, a da je poslije toga udarce dobila dok je bila u ležećem položaju.

30 udaraca po glavi. Optužnicu protiv supruga dvaput vraćali na dopunu

Da podsjetimo, kada su pronašli Jelenino tijelo, brzo su stručnjaci zaključili da je zadobila oko 30 udaraca po glavi tupim predmetom. Iako su gradili slučaj protiv njezinog supruga, kao jednog od glavnih osumnjičenika, protiv njega nema dovoljno dokaza, dvaput su se optužnice dizale i padale, vraćale su se na dopunu. Slučaj pun nelogičnosti nikako da se razrješi. Policija je privela još par ljudi, no pokazalo se da nemaju veze sa stravičnim zločinom. Ono što dodatno stvara jezu oko slučaja jest i smrti troje ljudi povezanih sa slučajem. Osim majke pokojne Jelene, preminula su i dva prijatelja Zorana Marjanovića, koja su bila upoznata i s okolnostima smrti para.

Jelena Marjanović Krsmanović

Zoran Marjanović

Jelena Marjanović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter