'Prešao sam granicu'

Jedan od rijetkih koji je priznao i pokajao se: Arnie kaže da mu je žao što je 'hvatao' žene bez njihovog dopuštenja


Ines Madunić
11.10.2018.09:45
Jedan od rijetkih koji je priznao i pokajao se: Arnie kaže da mu je žao što je 'hvatao' žene bez njihovog dopuštenja
Getty Images

sažeto

Bivša akcijska zvijezda i nekadašnji guverner kaje se zbog svog ponašanja


Ines Madunić
11.10.2018.09:45

Arnolda Schwarzeneggera više je žena optužilo za neprimjereno ponašanje još dok je bio u kampanji za kalifornijskog guvernera 2003. godine. Nakon toga on se ispričao zbog svog ponašanja, a sad, godinu dana nakon aktiviranja pokreta Me Too svoju je ispriku ponovio.

"Kad sad gledam na to, prešao sam granicu nekoliko puta i rekao sam već da mi je žao. Loše se osjećam zbog toga i ispričavam se", rekao je 71-godišnja bivša akcijska zvijezda. U novom intervjuu kaže i kako je ubrzo shvatio da to što je radio nije bilo u redu.

"Kad sam postao guverner htio sam osigurati to da nitko više ne napravi takvu pogrešku, uključujući i mene. Zato smo išli na seminare o seksualnom zlostavljanju, kako bismo shvatili što to sve uključuje i što je prihvatljivo, a što nije. Moj stav prema muževnosti nije se promijenio, ali poštujem žene i uvijek sam ih poštovao", rekao je Schwarzenegger.

Pokajao se i što je svoje političke suparnike nazvao "girlie men", odnosno "muškarci curice".

"U to vrijeme mislio sam da je to prihvatjivo. Želio sam reći da se boje svega i da ne žele riskirati. Ali, razmišljao sam kratkoročno jer gledajući na duge staze, to nije u redu reći", kaže Arnie.

seksualno zlostavljanje

Arnold Schwarzenegger

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter