Mario Roth - nova zvijezda malih ekrana

'Jelena Rozga i ja čekamo pravu pjesmu za duet'


Mirjana Filipović
11.03.2017.08:15
'Jelena Rozga i ja čekamo pravu pjesmu za duet'
Screenshot

sažeto

Mario je član benda Vigor, a trenutačno ga gledamo kao natjecatelja u jednom od najpopularnijih showova u Hrvatskoj


Mirjana Filipović
11.03.2017.08:15

Iako su godinama u glazbi, Mario Roth i bend Vigor postali su poznati tek prije tri godine nakon što su snimili hit 'Još fališ', obradu grčke pjesme 'Kanenas'. Pjesma je postigla veliki uspjeh, danas ima preko 11 milijuna pregleda na YouTubeu, a njihovi angažmani sada se samo nižu. Pjevača benda trenutno gledamo u showu 'Tvoje lice zvuči poznato'. Prošle nedjelje je pobijedio nakon što je oduševio transformacijom u Tinu Turner.

Kaže da mu nije dugo trebalo da razmisli hoćeli sudjelovati u ovakvom formatu emisije.

"Iskreno, nije mi dugo trebalo razmisliti hoću li ići ili ne. Nisam od onih koji propuštaju dobre prilike u životu. Život je samo jedan i treba uzeti sve što on nudi i pruža. Nemamo reprizu. Ovaj show se snima i gleda u mnogim zemljama, pa tako i kod nas. Previše je svijet u kojem živimo postao ozbiljno loš i naopak. Ovakav format emisije gledateljima prije svega pruža zabavu i zaista nam je zabava u ovim vremenima itekako potrebna. Od showa očekujem samo dobru zezanciju, zato je ona i osmišljena. Pobjede tu nisu bitne, barem meni. Uz sve to emisija je humanitarnog karaktera. Pomažemo onima kojima to zaista treba", rekao nam je Mario.

Njegovi prijatelji i obitelj bili su oduševljeni njegovom prvom preobrazbom.

"Glazbom se bavim već dugo i iza sebe imam jako puno uspjeha, tako da njima ovo nije bilo neko iznenađenje. Oni znaju što ja sve mogu dati tako da im je ova pobjeda bila posve normalna. Vjerojatno bi skakali od sreće i veselja da već nisu navikli na moj posao i da im on nije postao sasvim normalan. Ja sam već nekako srastao sa svime što radim u životu, imam 36 godina, čvrsto stojim svojim nogama na zemlji i ne dozvoljavam da me išta podigne s tla i da lebdim kao napuhani balon", kaže.

Od člana benda koji je nekad pjevao samo na svadbama danas su jedan od najomiljenijih u Hrvatskoj i regiji. Mario kaže da je recept za uspjeh samo rad.

"Nema dobrih rezultata ako nisi predan i strastven radnik. Ništa ne pada s neba. Mišljenja sam da svatko od nas pri rođenju dobije svoju misiju. Niti jedan uspjeh se ne događa slučajno. Svadbe su blagoslov mog benda i mene osobno. Na njima smo pekli svoj zanat i glazbeno se kroz sve te godine nadograđivali. U tom poslu sam naučio da te nitko ne pita jesi li bolestan, jesi li promukao, imaš li temperaturu ili gnojnu anginu. Sve to sam odradio na nogama. Ako su ti mladenci ukazali tu čast da im uljepšaš najljepši dan u godini, onda otkazivanja zbog svega ovog navedenog nema. Koliko sam samo svadbi odradio bolestan k'o pas i s pola glasa, ali isplatilo se sve. Uspjeh nije izostao. Pjesma 'Još fališ' je puno pomogla u tome da smo danas tu gdje jesmo, ali napredak smo očekivali jer nam je bio zapisan", objašnjava glazbenik.

Emica Elvedji / CROPIX

Za pjesmu 'Još fališ' pričalo se da je nastala kao dio Marijeve privatne priče.

"Nekim dijelom, da. U pjesmi ima moje osobne priče, ali i priče mojih dragih prijatelja. Svatko od nas ima u životu nekoga tko mu silno nedostaje. Ne mora to nužno biti djevojka ili dečko. Može nam beskrajno faliti bilo tko koga neizmjerno volimo. Pjesmu sam pisao vrlo iskreno i iz mene je izašla za 10 minuta. Da mi je netko ikada pričao da je svoj najveći hit napisao u tako kratkom vremenu, ne bih mu vjerovao. Uvijek sam mislio da se dobre pjesme pišu satima, pa čak i danima. Prevario sam se", kaže Mario.

Uz ovakav uspjeh dolaze i brojne obožavateljice. Pjevač priznaje da mu je u početku takva pozornost bila čudna, no nakon što je u taj posao dublje 'zagazio', onda mu je to postalo sasvim normalno.

"To je posljedica bavljenja javnim poslom. To je samo dokaz da ono što radimo nije prošlo nezamijećeno i da se ljudi poistovjećuju s našim pjesmama. Naša publika je naša najveća i najvrjednija nagrada koju možeš dobiti za svoj trud i rad. Publika je kruna svega. Ona je naše priznanje", zaključio je.

S obzirom na brojne obaveze u zadnje vrijeme nema puno vremena za odmor.

"Stalno smo na putu tako da sam već zaboravio kako izgleda moj dom. Tri do četiri dana u tjednu provodimo na putu, spavamo po raznim hotelima, stalno smo u nekom drugom gradu. Svo svoje vrijeme sam trenutno dao u svoj posao. Bez žrtve nema dobrih rezultata. No, kada nađem slobodnog vremena, onda ga provodim uz vodu. More, rijeka, jezero, priroda. Biti pored vode me jako opušta. S obzirom na to da sam većinu vremena u buci, bježim u tišinu. Shvatio sam da što sam stariji da mi samo treba tišina i mir. To je lijek za dušu", otkrio nam je Mario.

Planova za budućnost itekako ima. Zadnji duet koji je Vigor snimio je onaj s Miroslavom Škorom za pjesmu 'Merak', a Mario kaže da je po reakcijama slušatelja i broju radio postaja po kojima se vrte, riječ o novom hitu.

"S obzirom da mi pjevamo zabavno - pop glazbu onda bih i buduće duete svakako snimao s izvođačima istog žanra. Nikada ne miješam kruške i jabuke. Izdvojit ću Jelenu Rozgu koja je moja draga prijateljica. Već smo o tome razgovarali i samo čekamo dobru pjesmu. Što se budućnosti tiče, neka sve ide onako kako treba ići. Ne živim od sutra jer ne znam što će sutra biti. Živim od trenutka, od danas", priča nam miljenik žena.

S kolegama iz showa 'Tvoje lice zvuči poznato' odlično se slaže bez obzira na male nesuglasice, no njima nitko ni ne pridaje pažnju.

"Svi smo u svojim karijerama ostvareni i osim obveze snimanja showa imamo još mnoštvo drugih tako da je potpuno razumljivo ako je netko malo više nervozan. Posao oko ovog showa zahtjeva puno rada. Iako to na televiziji izgleda jednostavno, vjerujte nije tako. Neki od nas su se tek sada suočili s tim kako je to buditi se u četiri ujutro da bi na set došli u šest. Cijeli dan provedemo na snimanju, a gdje su još pripreme koje radimo s trenerima preko tjedna. Sve razumijemo, vjerujemo jedni drugima i baš se lijepo zabavljamo. Većinu njih znam od ranije, a neke sam imao prilike upoznali tek sada. Nikada o nikome ne donosim sud po tome što pričaju drugi. Kada nekoga ne poznajem o njemu nemam mišljenje. Druge cijenim samo po tome koliko je tko dobar čovjek. A to su svi u ovom showu. Ne mogu izdvojiti nikoga, ali mogu procijeniti s kime ću se nastaviti družiti kada show završi", ispričao nam je.

Za kraj smo ga pitali što bi bio da nije pjevač, a on nam je odgovorio u svom stilu.

"Da nisam pjevač, ponovo bih se rodio i opet bih sve isto", zaključio je.

Sve vijesti o četvrtoj sezoni hit showa čitajte u temi Tvoje lice zvuči poznato.

Tvoje lice zvuči poznato

TLZP

Mario Roth

Vigor

Podijeli članak