Ana Gruica potresena zbog požara

'Jučer je bio najteži dan mog života, sve što moja obitelj ima za dlaku je otišlo u pepeo'


Mirjana Filipović
18.07.2017.18:05
'Jučer je bio najteži dan mog života, sve što moja obitelj ima za dlaku je otišlo u pepeo'
Instagram

sažeto

U ponedjeljak nikome nije bilo lako gledati plamenu stihiju koja se širila Dalmacijom


Mirjana Filipović
18.07.2017.18:05

Poslije brojnih poruka podrške koje su poznati Splićani uputili stanovnicima pogođenima brutalnim požarom, oglasila se i Ana Gruica koja je u podužem statusu na Instagramu opisala situacija s kojom se u ponedjeljak navečer susrela i suočila njezina obitelj.

 

Jučer je bio najteži dan mog života. Sve što moja obitelj ima, sve čemu pripadamo, do čijih vrijednosti držimo jučer je za dlaku otišlo u pepeo. Gornje Sitno, toliko puta spominjano, je tokom jučerašnjeg dana izbjeglo katastrofu. No onda je uslijedilo najgore po našu obitelj. Planinarski dom na Mosoru, uhvatila je plamena stihija epskih razmjera. Udruženim snagama mog oca Špira i GSS-a, dom je nekim čudom spašen, a vatra je u gustoj borovoj šumi, punoj iglica i šišaka, stavljena pod kontrolu, iako na domu još ništa, sa sto postotnom sigurnošću, nije gotovo. Kad je sve trebalo utihnuti, vjetar je okrenuo smjer put sela i crkve Sv. Luke i direktno selu prijetio vatrom. Moram napomenuti da su mještani Sitnog ponovno sami, bez ičije pomoći, i bez vode, gasili požar sinoć od 23h do jutros u 6h, doslovno svojim golim rukama i od opreme, samo sa granama. Tek u 6,30h su vatrogasci Varaždinske i čakovečke županije priskočili u pomoć. Gledam danas oko 12h, oko te iste crkve, dolaze kolone vatrogasnih kola i rotirki, a kako nemamo struju, ne znam što je to bilo, ali se mogu kladiti da je to bila režirana predstava za televizije. Točno onoliko dugo koliko traje prilog, toliko vatrogasci i "glavešine" stoje u Sitnom. Ono što sam vidjela noćas, učinilo me najponosnijom osobom na svijetu. Puca mi srce tko su momci koji su se odgojili sa mnom, momci koji su moja rodbina i moji susjedi. Tko su momci koji su udružili snage sa Dubravom, i unatoč, dugogodišnjem antagonizmu, cijeli dan i noć, priskakali jedni drugima u pomoć. Neobjašnjivo ganuće. Moja obitelj je dobro i hvala svima koji pitaju, zovu. Molimo za ostale kuće i obitelji koje su ugrožene, a posebno za obitelji, koje su, nažalost ostale bez svojih domova.?? #sitnou❤️ #sitnogornje #lovedubrava❤️ #poljičkarepublika #nofilterneeded Bh

A post shared by Ana Gruica (@anagruica) on Jul 18, 2017 at 6:43am PDT

- Jučer je bio najteži dan mog života. Sve što moja obitelj ima, sve čemu pripadamo, do čijih vrijednosti držimo jučer je za dlaku otišlo u pepeo. Gornje Sitno, toliko puta spominjano, je tijekom jučerašnjeg dana izbjeglo katastrofu. No onda je uslijedilo najgore po našu obitelj. Planinarski dom na Mosoru, uhvatila je plamena stihija epskih razmjera. Udruženim snagama mog oca Špira i GSS-a, dom je nekim čudom spašen, a vatra je u gustoj borovoj šumi, punoj iglica i šišaka, stavljena pod kontrolu, iako na domu još ništa, sa sto postotnom sigurnošću, nije gotovo. Kad je sve trebalo utihnuti, vjetar je okrenuo smjer put sela i crkve Sv. Luke i direktno selu prijetio vatrom. Moram napomenuti da su mještani Sitnog ponovno sami, bez ičije pomoći, i bez vode, gasili požar sinoć od 23 sata do jutros u 6 sati, doslovno svojim golim rukama i od opreme, samo s granama. Tek u 6,30 sati vatrogasci Varaždinske i čakovečke županije priskočili su u pomoć.
Gledam danas oko 12 sati, oko te iste crkve, dolaze kolone vatrogasnih kola i rotirki, a kako nemamo struju, ne znam što je to bilo, ali se mogu kladiti da je to bila režirana predstava za televizije. Točno onoliko dugo koliko traje prilog, toliko vatrogasci i 'glavešine' stoje u Sitnom.
Ono što sam vidjela noćas, učinilo me najponosnijom osobom na svijetu. Puca mi srce tko su momci koji su se odgojili sa mnom, momci koji su moja rodbina i moji susjedi. Tko su momci koji su udružili snage s Dubravom, i unatoč, dugogodišnjem antagonizmu, cijeli dan i noć, priskakali jedni drugima u pomoć. Neobjašnjivo ganuće. Moja obitelj je dobro i hvala svima koji pitaju, zovu. Molimo za ostale kuće i obitelji koje su ugrožene, a posebno za obitelji, koje su, nažalost ostale bez svojih domova - napisala je Ana.

Split

požar

Ana Gruica

Podijeli članak