Nije samo bogata nasljednica

Kako je Paris Hilton uspjela izgraditi poslovno carstvo vrijedno 300 milijuna dolara?


Ines Madunić
12.02.2019.20:55
Kako je Paris Hilton uspjela izgraditi poslovno carstvo vrijedno 300 milijuna dolara?
Getty Images

sažeto

Mogli biste pomisliti kako Paris u životu ne radi ništa osim što troši pare, ali to je daleko od istine


Ines Madunić
12.02.2019.20:55

Otkad je početkom 00-ih godina postala svjetski poznata samo zato što je bogata, Paris Hilton jedna je od najvećih celebova na svijetu. Iako se okušala u glumi i pjevanju, nijedna od tih karijera nije bila za nju. Što nedostatak talenta, što njezina prilična nezainteresiranost za takav oblik dokazivanja. Ipak, dokazati se htjela, a nešto je i morala raditi, s obzirom na to da je njezin djed Barron, vlasnik i osnivač lanca hotel Hilton, izjavio kako će nakon njegove smrti 97 posto bogatstva dati humanitarnim organizacijama.

Paris je krenula zarađivati od reality showa "The Simple Life", u kojem se pojavljivala s Nicole Richie od 2003. do 2007. godine. Objavila je autobiografiju sa samo 23 godine, a knjiga je uspjela doći na listu bestsellera New York Timesa.

Dobila je zatim ulogu u hororu "Kuća voska", a zatim i objavila svoj prvi album. Koliko god sve zvučalo smiješno, za sve je te angažmane dobila puno novca.

Vrlo rano krenula je s pravim poslom - prodajom. Paris je lansirala svoju liniju raznih proizvoda, od kozmetike, cipela, odjeće, torbica, sunčanih naočala, odjeće za pse... Najunosniji su se pokazali parfemi,s kojima je zgrnula pravo bogatsvo. Dosad ih je lansirala 24 i svaki je bio jako uspješan.

 
 
 
View this post on Instagram

My 24th @ParisHiltonFragrances #PlatinumRush makes the perfect holiday present! 😍🎁 (Link in Bio)

A post shared by Paris Hilton (@parishilton) on Dec 25, 2018 at 6:31pm PST

Svaki njezin proizvod prodaje se, osim online, i u brojnim trgovinama diljem svijeta. Ima ih ukupno 40, između ostalog i jednu u Meki.

Osim toga, za svaki event na kojem se pojavi dobije honorar, i to između 25.000 i 100.000 dolara.

Paris je uložila i u nekretnine, a jedna je od najutjecajnijih influencerica te preko sponzorskih ugovora također zarađuje.

Sve u svemu, bogata nasljednica ne mora strepiti za svoju budućnost.

"Želim biti poznata kao poduzetnica, a ne kao reality zvijezda. To mi, jednostavno, ne zvuči dobro", izjavila je. Možda ju tako neće pamtiti, ali to svakako neće umanjiti iznos na njezinom računu.

bogatstvo

Paris Hilton

poduzetnica

nasljednica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter