Srušili sve rekorde

Povratnički koncert Tram 11: Kao glazbenici želimo utjecati na društvo!


Slavica Parlov
30.04.2017.08:25
Povratnički koncert Tram 11: Kao glazbenici želimo utjecati na društvo!

sažeto

Nakon 14 godina, začetnici hiphopa u Hrvata, grupa Tram 11 ponovno zajedno u intervjuu za 100posto. Iskreno progovaraju o zajedničkoj suradnji, danima slave, marihuani i očinstvu! 


Slavica Parlov
30.04.2017.08:25

Nakon samo osamnaest dana grupa Tram 11 rasprodala je malu dvoranu Doma sportova te će se povratnički koncert održati u velikoj dvorani. Tako su uspjeli ono što nitko nije - u samo 18 dana od početka prodaje rasprodati koncert i postaviti rekord. Tisuće fanova legendarne grupe, čiji članovi su začetnici hiphopa u Hrvata, nakon 14 godina će moći uživati u koncertnoj izvedbi njihovih velikih hitova.

General Woo i Target ponovno su skupa nakon razlaza 2003 godine. "Na ideju smo došli nakon jednog koncerta u Tvornici na nastupu Generala Woo, kad smo repali ponovno, mislili smo da je to dobro vrijeme sada nakon 20 godina od Blackouta da ponovno radimo skupa" , rekao nam je Target. "Možete očekivati na našem koncertu spektakl sa svim našim gostima s kojima smo radili prve dvije ploče i singlove. Bit će tu standardna ekipa, Bolesna braća, Renmen, Ivana Husar", otkriva nam Woo detalje povratničkog koncerta.

U četrnaest godina glazbene razdvojenosti, hrvatski hiphop velikani nisu odustali od glazbe. Naime aktivno su se bavili glazbom kao solo izvođači i snimali albume. Mogu se pohvaliti i brojnim gostovanjima na glazbenim projektima svojih brojnih kolega. General Woo je u međuvremenu postao i ponosni otac.

Tram 11 je bio dio hiphop kolektiva imena "Blackout project". U njemu su bili poznati glazbenici poput Nereda i Stoke, Bolesne Braće, Renmena.

Iako su izdali samo dva albuma, uživaju kultni status među hiphop publikom ponajviše zbog svojih društveno angažiranih tekstova u kojima tematiziraju probleme života u Lijepoj našoj. Također tu je i kemija koju grade s publikom na svakom svojem nastupu. "Treba utjecati na društvo samo jer si u javnom oku pa da te svi vide, ako imaš nekaj fino za reći, za ponuditi neke ideje, biti svjež s temama, dati ljudima neku nadu za boljitak i blagostanje" , kaže nam Target o svojoj umjetničkoj motivaciji.

Više o svemu u videu! Uživajte!

koncert

glazba

music beats

hip hop

Tram 11

Target

General Woo

Podijeli članak