Diva koja se prometnula među najveće zvijezde

Karijeru Mariah Carey lansirao je brak s 21 godinu starijim izvršnim direktorom


Dolores Drvodelić
19.07.2017.19:00
Karijeru Mariah Carey lansirao je brak s 21 godinu starijim izvršnim direktorom
Getty

sažeto

Pjevačica je svoju karijeru započela kao pjevačica back vokala, prije nego što ju je zapazio izvršni direktor


Dolores Drvodelić
19.07.2017.19:00

Mariah Carey danas je prava glazbena diva, no sedamdesetih i osamdesetih godina proživljavala je, kako kaže, teško djetinjstvo zbog svog multirasnog porijekla. Mariah je majka bjelkinja, a otac joj je bio afričko-hispanskog porijekla, a nakon što su se rastali, Mariah se susretala s osudama i uvredama na račun porijekla. Priča o njenom djetinjstvu, odrastanju i odnosima koje je imala s ljudima u različitim razdobljima života bit će osnova serije koju će producirati sama Carey za kuću Starz.

Profimedia

U samom centru priče bit će ambicije 16-godišnjakinje da prevlada ograničenja djetinjstva i postane ono o čemu je oduvijek sanjala - uspješna glazbenica.

Jedan od detalja koji bi se mogao naći u nekoj od epizoda je grozna uspomena koja je ostavila trag na njezino psihičko zdravlje, a to je bio trenutak u kojem je pjevačici u školskom autobusu kolega (bijelac) pljunuo u lice zbog njezine rase. Taj ju je događaj potaknuo da napiše jedan od njezinih hitova, pjesmu 'Outside', koja govori o njezinoj nemogućnosti da se uklopi.

Osim događaja iz djetinjstva, serija će se dotaknuti i njezinog prvog braka, s direktorom izdavačke kuće Sony Records, Tommyjem Mottolom. Iako je od nje bio stariji 21 godinu, te 1993. godine, kad su se oženili, Mariah je u njega gledala kao u boga. Brak je potrajao pet godina, a u međuvremenu je objavila dva vrlo uspješna albuma. No iako je zarada od albuma oboma išla u džep, poslovni uspjeh nije pomogao s poteškoćama u braku.

Kad se par rastao, Mariah je promijenila i izdavačku kuću, odnosno, prešla je u Virgin Records. Te 2000. godine s Vriginom je potpisala najskuplji ugovor u povijesti, u iznosu od sto milijuna dolara. No sve se to izdogađalo u najgore moguće vrijeme - prvi album koji je Virgin izbacio bio je soundtrack filma o pjevačici, Glitter, kojeg je pokopala kritika. Da stvar bude gora, album je objavljen 11. rujna 2001. godine, a kako su još mjesecima nakon tog dana u SAD-u u centru pažnje bili samo terorizam i New York, malo tko se zanimao za novi album glazbene dive.

Profimedia

Virgin je donio odluku da raskine skupi ugovor, a platio je Carey čak 28 milijuna dolara odštete. No nakon još jednog poprilično neuspješnog albuma, Charmbracelet, Mariah se vratila jača no ikad s albumom The Emancipation of Mimi 2005. godine. Na albumu je bio singl 'We Belong Togehter', koji je bio broj jedan po Billboardu čak 14 tjedana.

Kad god je na dnu, Mariah pokaže da dobro zna što radi i da su ludi oni koji je podcjenjuju. No pjevačica koja je poznata po svom samoljublju sigurno će neke od pikanterija iz svog stvarnog života preuveličati kako bi postali 'divastični' u seriji, baš poput nje.

serija

music beats

Mariah Carey

Tommy Mottola

Sony

Virgin

Podijeli članak