Lijepa nasljednica košarkaške legende

Kći pokojnog Krešimira Ćosića udana je, majka je dječaka te radi za Milana Bandića. Ovih dana posvećena je jako važnom i osobnom projektu


Barbara Marinović
12.02.2019.19:30
Kći pokojnog Krešimira Ćosića udana je, majka je dječaka te radi za Milana Bandića. Ovih dana posvećena je jako važnom i osobnom projektu
Foto: CROPIX

sažeto

Ana Ćosić Pajurin s majkom je najavila biografiju o svom ocu Krešimiru Ćosiću, posvetila se u potpunosti završetku iste


Barbara Marinović
12.02.2019.19:30

Autobiografija legende košarke, pokojnog Krešimira Ćosića, uskoro stiže. Naime, njegova kćer Ana Ćosić Pajurin najavila ju je na današnjoj konferenciji za medije uoči završnice Hrvatskog kupa za košarkaše, a koji nosi ime po njezinom ocu. Osim nje, na konferenciji se pojavila i njezina majka Ljerka Ćosić.

Ana inače radi za Milana Bandića, odnosno u Sektoru za internetsku komunikaciju, promotivne aktivnosti i vizualni identitet Grada Zagreba. Tamo radi kao pomoćnica pročelnika. Donedavno je kao direktorica Gradskih groblja funkciju obnašala njena majka Ljerka, koja je u Zagrebački holding došla iz Hrvatske gospodarske komore. Svemu je prethodio život uz Krešimira u Americi.

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Rani odlazak voljenog oca

Legendarni košarkaš sa suprugom je dobio troje djece - dvije kćeri i sina. Bili su tek mala djeca kada su izgubili oca. Tragično i brzo je Krešimir Ćosić otišao 1995. godine. Preminuo je u 47. godini života uslijed borbe s limfomom. Kada je otišao njihov otac, Ana i Iva imale su 12 i deset godina, a sin Krešimir Petar ni tri godine.

Ana je, ispričala je njezina majka 2017. za Slobodnu Dalmaciju, bila talentirana košarkašica, a odustala je kada je shvatila da se time ne želi profesionalno baviti. Diplomirala je komunikologiju na istom studiju kao i njezin otac. Naime, u SAD-u je upisala Bingham Young University, gdje je Ćosić otišao kao iznimno talentirani mladi košarkaš, prvenstveno zbog dobrog košarkaškog trenera. Osim toga, školovala se Ana i na ZŠEM-u. Danas živi u Zagrebu, udana je te je majka dječaka.

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Posvećena je posljednjih godina biografiji svog oca. Uz dnevne obveze teško se tome bilo u potpunosti posvetiti, no uskoro će izaći. Temeljit će se na dnevniku i biografiji koju je Krešimir još za života počeo pisati.

Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Ana Ćosić Pajurin

Ljerka Ćosić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter