Beauty savjeti filmskih ikona

Kiselina na očima, pet različitih ruževa i špekule u grudnjaku za savršen izgled


Ines Madunić
07.10.2017.09:45
Kiselina na očima, pet različitih ruževa i špekule u grudnjaku za savršen izgled
Getty Images

sažeto

Kako su glumice starog Hollywooda pazile na svoj izgled i koje trikove su koristile za ljepotu


Ines Madunić
07.10.2017.09:45

Joan Crawford

Sve svoje beauty tajne glumica je otkrila u knjizi "Moj način života" koju je objavila 1971. godine. Poznata svojevremeno kao "najljepša djevojka na svijetu", Crawford je koristila bornu kiselinu za svoje oči kako bi uvijek izgledale lijepo i svježe. Borna kiselina sastojak je koji se koristi u farmaceutskoj industriji jer ima slična svojstva antiseptiku, a nalazi se i u mnogim kapima za oči. Međutim, ista se kiselina nalazi u brojnim insekticidima, deterdžentima i pirotehničkim proizvodima.

Crawford je svoju i kosu svojih kćeri prala - sirovima jajima. Nakon toga isprala bi je, umjesto šamponom, crvenim vinom ili rumom. Za masnu kosu preporučila je kolonjsku vodu.
Za lice je voljela izrađivati maske kod kuće. Najviše je voljela smiješati zobenu kašu, toplu vodu, med, cijelo jaje, prašak za pecivo i lišće lijeske.

Getty Images

Ipak, najvažniji savjet koji je imala je - sve beauty tretmane morate završiti prije nego što se muž vrati doma.

"Izgledaš užasno kad se maska na licu suši, baš kao i kad su ti vikleri u kosi", zaključila je Joan. Vrlo važno bilo joj je i stalno imati "da" izraz lica.
"Niti jedan kozmetički proizvod ne može zamaskirati neslaganje na tvom licu. Jeste li ikad primijetili da, kada kažete 'ne' počnete ličiti na strogu ravnateljicu?", zapitala je svoje čitateljice. S druge strane, žena nikako ne smije uvijek govoriti "da", jer to bi bilo "vulgarno".

Marilyn Monroe

Crveni ruž na njezinih usnama i danas je legendaran, ali nije bilo lako doći do njega. Glumica je navodno koristila do pet različitih ruževa i sjajila kako bi dobila ono što je htjela. Na rubovima je koristila tamniju crvenu, nešto svjetlije prema sredini kako bi dobila na volumenu, a jako svijetli tonovi bili su rezervirani za sredinu. Proces je nekad trajao do sat i pol kako bi boje bile savršene.

Getty Images

Monroe je uvijek spavala u grudnjaku jer je vjerovala da se tako grudi neće opustiti. Kad je izlazila, znala je u grudnjak ubaciti nekoliko špekula ili ušiti gumbe s unutarnje strane kako bi se činilo da su joj se bradavice ukrutile.

Marilyn je nanosila puno krema na tijelo kako bi se koža sjajila jer je "voljela biti plavuša posvuda", a uvijek je koristila i kremu za sunčanje.
Glumica je odbijala riješiti se dlačica na licu jer joj se sviđalo kako joj se lice sjaji pred kamerama.

Marlene Dietrich

Ikona Hollywooda u svoje vrijeme bila je najplaćenija zvijezda na svijetu i apsolutni seks simbol. No, imala je jako slabu i ružnu kosu, što je malo tko znao. Nosila je perike stalno, a od frizera Maxa Factora zahtijevala je da u njezine perike učešlja zlatni prah kako bi imale poseban sjaj. Za jednu periku trebalo je potrošiti 30 dolara vrijednog zlatnog praha, što bi danas bilo jednako 420 dolara. Kako bi uštedjeli, Max Factor svaki je dan nakon snimanja ponovno raščešljavao Marlenine perike kako bi mogao ponovno koristiti zlatni prah iz njih.

Getty Images

Audrey Hepburn

Jedna od najvećih ikona filma i stila 20. stoljeća bila je najpoznatija po svom jednostavnom stilu i upečatljivim očima. Da bi postigla takav dramatičan pogled imala je pomoć svog šminkera Alberta de Rossija. Nakon što bi nanijela maskaru, on bi zihericom razdvajao trepavicu po trepavicu kako bi istaknuo njezine oči. Audreyin sin Sean u knjizi o svojoj majci napisao je kako je glumica neutješno plakala kad je de Rossi preminuo te je izjavila kako radije nikad više ne bi radila nego da mora tražiti novog vizažista.

Getty Images

star vibes

ljepota

Hollywood

trikovi

marilyn monroe

Audrey Hepburn

Marlene Dietrich

Joan Crawford

Podijeli članak