Otkriven jelovnik kraljevske obitelji

Kraljica obožava tamnu čokoladu, ne podnosi luk, a doručak si priprema sama


Mirjana Filipović
08.10.2017.11:05
Kraljica obožava tamnu čokoladu, ne podnosi luk, a doručak si priprema sama
Profimedia

sažeto

Iako bismo na prvu pomislili da kraljevska obitelj komplicira kad je priprema obroka u pitanju, istina je zapravo potpuno suprotna


Mirjana Filipović
08.10.2017.11:05

Darren McGrady, kulinarski chef koji je nekada kuhao za kraljevsku obitelj, otkrio je što njezini članovi najviše vole jesti.

I iako bismo na prvu pomislili kako je riječ o nekim posebnim obrocima, vjerovali ili ne, kraljica Elizabeta voli jednostavnost. Dan započinje s Kellogg'sovim žitnim pahuljicama koje jede iz plastičnih posuda i pripremi si ih sama. Obožava tamnu čokoladu, a u obrocima ni pod kojima uvjetima ne želi vidjeti luk jer ne može podnijeti njegov miris.

Reuters

Prinčevi William i Harry obožavaju brzu hranu još otkako su bili mali. Njihova pokojna majka Diana često je znala otkazati otkazati ručak u palači da bi ih odvela u McDonald's.

Obroci za sve planirali su se tako da bi se prijedlog menija poslao kraljici jednom tjedno, a onda bi ona to odobrila ili napravila neke izmjene.

Profimedia

Nadzirala je i pripremu hrane za velika događanja, a na meniju je najradije voljela vidjeti hranu s njihovog imanja. Obožavala je i vrtne zabave za koje je bilo bitno da hrane ne nedostaje, a sve je vrvjelo kolačima i raznim drugim slasticama. Kraljica Elizabeta rijetko jede u restoranima.

McGrady je u Buckinghamskoj palači radio 11 godina prije nego što je otišao kuhati za princezu Dianu, a danas ima svoj catering.

Reuters

kraljevska obitelj

hrana

princ William

kraljica Elizabeta

prehrambene navike

Podijeli članak