Dugogodišnja Loto djevojka

Ljepotica progovorila o skandalu usred kojeg se svojedobno našla i godini koja joj je promijenila život: 'Počela sam paziti na svaku kunu, više ništa nisam shvaćala olako'


Barbara Marinović
16.01.2019.11:15
Ljepotica progovorila o skandalu usred kojeg se svojedobno našla i godini koja joj je promijenila život: 'Počela sam paziti na svaku kunu, više ništa nisam shvaćala olako'
Foto: Nina Djurdjevic / CROPIX

sažeto

Jedna od najpoznatijih hrvatskih voditeljica nedavno se u tajnosti udala! Priča u ekskluzivnom razgovoru za 100posto zašto se odlučila sve napraviti u intimi, čime bi se bavila da nije na televiziji i prisjetila se skandala u kojem se svojedobno našla


Barbara Marinović
16.01.2019.11:15

Dugogodišnja Loto djevojka, bivša Miss Universe, voditeljica raznih televizijskih projekata... Jelena Lešić, a donedavno Glišić, udala se krajem prosinca za dugogodišnjeg partnera Krešimira Lešića. Odlučili su se na malu, intimnu svadbu, a na dan vjenčanja čak je i - radila. Jelena nije samo lijepo lice, već je i prava kulerica. Ne pada na skupu odjeću, ne ganja je bolesna ambicija, ne vodi je želja za pretjeranim eksponiranjem privatnosti. Najvažnije joj je, priča nam, biti sretna i ispunjena. Za sebe će reći da je, prije svega, smirena osoba. U Krešimiru je pronašla sve što je željela pa je svadba bila logičan korak u vezi. U razgovoru za 100posto osvrnula se i na jedini skandal koji ju je zakačio tijekom karijere te se prisjetila početaka u javnom prostoru. Naime, kada je kao 18-godišnja djevojka postala Miss Universe Hrvatske, nije ni znala da je zapravo doživjela veliku životnu prekretnicu.

Titula jedne od najljepših Hrvatica joj imponira, no nije istom opterećena. 'Sve češće u zadnje vrijeme vidim da tako naslovi ili barem uvodi u tekstove o meni počinju. 'Jedna od najljepših Hrvatica' pa onda dalje... Bilo mi je iznenađenje kada sam to prvi put vidjela, a onda kako se krenulo često ponavljati, nekako mi je počelo biti normalno. Ali, mislim da mi imamo jako puno lijepih missica, voditeljica... Ma, lijepo je to, godi u svakom slučaju'. Titulu jedne od najljepših donijela joj je i spomenuta lenta, kojom se okitila 2005. godine. 'Imala sam 18 godina, za taj izbor trebaš biti punoljetna. Na izboru za Karlovačku županiju sam pobijedila sa 17, na ovom s 18 godina, to je bilo taman vrijeme kada sam završavala srednju školu. Selila se u Zagreb na fakultet, pobijedila na izboru. Uvijek ističem da je ta godina bila prekretnica u mom životu, sve nešto nepoznato, iz male sredine došla sam u veliki grad. Izbor mi je sve dobro donio, nikad ništa mi nije loše ponuđeno, niti sam se našla u neugodnoj situaciji. Izbor mi je promijenio život, donio neku novu perspektivu, je to davno bilo, ali sjećam se da mi je tih godinu dana bilo divno. Toliko sam putovala... Imala sam sreću i da su Marija i Vladimir Kraljević, vlasnici licence, jako posvećeni svojoj Missici, tako da tih godinu dana sam provela s njima, bili su mi kao roditelji. Meni je s 18 godina to bilo jako puno, i sada bi bilo, kamoli ne tada. Veliko je to iskustvo, počela sam tada i sama zarađivati svoj novac, financirati se, utjecalo je na mene sve to, i oblikovalo me za život kasnije', priča Jelena.

Foto: CROPIX

U 18. godini osjetila je samostalnost i veliku odgovornost: 'Počela sam paziti na svaku kunu, više ništa nisam shvaćala olako'

Najviše je cijela situacija utjecala na njezin mentalni sklop, od djevojčice iz malog mjesta postala je djevojka koja se sama bori u velikom gradu, zarađuje vlastiti novac. Dogodila joj se, kaže, samostalnost. 'Do 18. godine sam živjela u obiteljskom domu, imaš sigurnost, mama i tata brinu o tebi, ti ideš u školu i ispunjavaš obveze, a onda se odseliš, nađeš se u nepoznatom. Počela sam brinuti o sebi, raditi, paziti na svaku kunu, više ništa nisam shvaćala olako. Sama sam odabrala i upisala fakultet, trebalo je i na to misliti, nije bilo više roditelja da se brinu, da tjeraju i idu na roditeljski', prisjeća se Glišić tih dana.

No, vrijeme je prošlo, ona postala prepoznatljivo televizijsko lice, a privatno je pronašla sreću. Lošinjski poduzetnik osvojio ju je prije nekoliko godina. Sretna je što je prije svadbe s njim živjela, upoznala ga i vidjela kako funkcioniraju. 'Znam da radim javan posao i da ne mogu baš reći da ne bih ništa pričala o svom privatnom životu, neću ovo, neću ono, znam da nešto moram podijeliti. No, željela sam nešto za sebe zadržati, dio svoje intime imati za sebe, pa informacije doziram. Mi smo se zaručili, nije to bilo iz vedra neba, ali nisam htjela sa svima podijeliti kad i gdje ćemo se mi vjenčati 'pa evo dođite da svi vidite'. Moj suprug i ja volimo neke stvari zadržati za sebe, ne volimo raditi velike ceremonije, htjeli smo to napraviti na svoj način, da mi uživamo i budemo sretni, da smo opušteni i ležerni, da nam bude lijepo. I tako je i bilo. Mala, intimna svadbica, a imat ćemo na ljeto na Lošinju proslavu. To neće biti svadba, već više party za prijatelje, da ih počastimo, da se zabavimo. Ništa kod nas ne mora biti službeno, veliko, uštogljeno. Nikad nisam maštala o svadbi, nisam maštala ni o tome da bih bila missica, niti manekenka, nisam gledala ni izbore, ništa'. Tako se i na izbor za Miss karlovačke županije prijavila jer joj je to bilo zgodno prije maturalca. Išla se, kaže, zabaviti, a onda je pobijedila.

'Komentirali smo da bismo se na ovaj način svake godine mogli ženiti'

'I vjenčanje, nisam se zamišljala u vjenčanicama, moj dan iz bajke, nebitno mi je to, taj jedan dan, bitniji mi je naš odnos. Vjenčanice nosim od 18. godine, nosila sam preko 100 vjenčanica, probala sam sve modele. Ma, ja vam ne volim stres u životu, tako da to izbjegavam. Svadba nam je bila ležerno odrađena, ja sam i radila taj dan, imala sam najave za emisiju, bila sam tako već i sređena, našminkana, ma predivno je ispalo. Komentirali smo da bi se svake godine mogli ovako ženiti. Nije meni cilj da sam ja godinu dana unaprijed u stresu, da mi taj dan prođe u grču jer se evo udajem. To treba biti intimno, lijepo, emotivno, bitni smo nas dvoje, zar ne?', priča Lešić.

 
 
 
View this post on Instagram

Yes, we did it! ❤️21.12.2018.❤️

A post shared by jelena_lešić (@jelena.lesic) on Dec 23, 2018 at 8:11am PST

'On je moj partner, nadopunjujemo se, razumijemo, nema drame'

Njezin suprug je iz Lošinja, pa u biti žive u relaciji između otoka i Zagreba i to im je super. Jednog dana, kaže, kada dođe dijete, ne bi imala ništa protiv niti da više vremena provodi na otoku. 'Mislim da je to puno ljepše okruženje za dijete, ali i to prepuštam mogućnostima, sudbini i budućnosti'. Nakon svadbe otputovala je sa suprugom na Tajland, no nije to bio medeni mjesec. Jednostavno je, kaže, njihova tradicija svake godine negdje otići. 'Htjeli smo u toplije krajeve, imali smo još jednu opciju, ali smo odustali. Od kumova smo, što se medenog mjeseca tiče, dobili jedno lijepo putovanje pa ćemo to kroz koji mjesec kad ulovimo tjedan dana slobodno otići na taj medeni mjesec, odnosno medeni tjedan', priča kroz smijeh. Zanimljivo je, kaže, to što je vrlo brzo znala da je će Krešimir postati njezin suprug. 'Zanimljivo je što sam na početku veze rekla: 'Ne mogu vjerovati da gledam svog budućeg supruga'. Naravno, bio je to tek početak, nismo ništa pričali, no nekako kao da to osjetiš. Drago mi je da se nismo u početku odlučili na svadbu, već vidjeli kako funkcioniramo zajedno i sve ostalo. Kako sam znala? Pa ja imam određene životne vrijednosti koje su mi važne, to sam kod njega prepoznala i poklopili smo se potpuno. Mi živimo partnerstvo, on je moj životni partner, nadopunjujemo se, razumijemo se, nema drame, pričamo jako puno, i to je bitno'.

Da nije, poput mnogih svojih kolegica, mala od skandala, Jelena objašnjava svojim karakterom. 'Ja to sve nešto lagano, nema kod mene stresa, nemam neke planove, neke oscilacije, traume, strasti, ne znam što. Puštam život nekako lagano, sve sam pustila i sve se nekako dogodilo. Tako je i u životu i u poslu. Smirena sam osoba općenito, valjda tako zračim pa mi se i vraća tako'. Prije supruga je imala jednu dulju vezu, pa to nikom nije bilo, kaže, zanimljivo. 'Imala sam jednu vezu, i to je bilo to. Sad imam muža, nije se imalo što za pisati. Pisalo se o projektima koje sam radila, nije da iskačem u javnosti, sad me gledajte, pratite, sad sam tu, tamo. Za medije je zanimljivije kad netko ima neke oscilacije u životu, a kod mene je relativno mirno pa onda'.

 
 
 
View this post on Instagram

😎😎😎

A post shared by jelena_lešić (@jelena.lesic) on Jan 11, 2019 at 5:19am PST

Skandal s HTZ-om iznenadio ju je, no nije se uzrujavala

Jedini skandal koji se Jelene okrznuo, ni krive ni dužne, dogodio se kada je snimila reklamu za HTZ, a u kojoj je u prvi plan došlo njezino tijelo - posebno guza na plaži. Prilično čedna reklama izazvala je tada kritike, koje su voditeljicu tada iznenadile. Ipak, nije se uzrujavala niti ikom išta zamjerila. 'Nisam znala uopće zašto i što se događa. Bila sam na castingu za reklamu, prošla sam, snimali smo sve lijepo na plaži, bile su tu i druge scene, sve. Jedan dan sam došla kući, upalila televiziju, na mute je bila, vidjela sam vijesti, i svoj kadar mali, pokraj glave od voditelja. Nisam palila ton jer su nam prijatelji bili u gostima. Sljedeći dan su uslijedili pozivi, naslovnice, pa ne znam ni dan danas. Komentar gospođe Kosor je bio takav kakav je, nije žena ništa loše mislila, no novinari su malo napuhali priču. Nije možda bilo ništa zanimljivije pa su to malo dignuli, ni to nije bilo ništa posebno. Tad je bilo filmića, svi su objavljivali spotove drugih zemalja, kod kojih je bilo puno zanimljivijih scena nego kod nas', osvrće se voditeljica.

U Lotu završila na nagovor tadašnje agentice

U ulozi voditeljice Lota nalazi se već sedam godina, i smatra da će ta emisija uvijek imati svoj status i simpatije kod gledatelja. 'Loto je Loto, on će uvijek imati svoj status, a sad - Loto djevojke, mislim da to više nije kao prije. Svi znaju Suzanu Mančić, to je Loto djevojka zauvijek. Lijepo mi je raditi ga, i sama zaigram Loto kada snimam neke reportaže za Lutriju, ili ovako ako mi je usput. Nekad i dobijem manji iznos, pa onda položim dva, tri listića dalje, i tako'. Da dobije veći iznos, kaže, uložila bi ga u nekretnine. Televizijski posao do danas joj je super, no ne isključuje da će se jednog dana možda baviti nečim drugim. Na audiciju za spomenuti Loto nagovorila ju je tadašnja agentica Sandra Vranješ. Ona je, prisjeća se Lešić, rekla da treba otići i probati. 'Rekla sam joj da nemam vremena, no ona me nagovarala. Otišla sam malo, vidjeti kako to izgleda, onako, opušteno i onda sam prošla jedan pa drugi krug, i onda sam dobila, s Vanjom Halilović. Tako je to počelo. Otad se sve zaredalo. Čudno je to sve, uvijek sam bila dosta sramežljiva, tiha, nisam se nešto isticala. Ovaj me posao dosta otvorio, totalno me promijenio, drugačija sam osoba, nisam takva bila u startu. Kad sam počela voditi Loto, bila sam tiha i suzdržana, s vremenom dođe iskustvo. Taj posao te vrti, moraš se snalaziti, i onda kad dođeš u takve situacije napreduješ. Stresne situacije te razvijaju. Tek ove godine počela sam voditi neke velike projekte - Zagrebački festival, Splitski festival, Miss Universe uživo, najava jesenske sheme na HRT-u. Nije prije to došlo, možda ni sama nisam bila sprema prije. Zato kažem, uvijek pustim sve, jer znam da će sve doći u svoje vrijeme, sve će doći na svoje. Poslovi su došli sada, kad je vrijeme, prisjetila se Jelena. Svoje voditeljske kolege poštuje i kaže, lijepo ih je gledati kako rade.

Foto: Neja Markičević/CROPIX

Ljepota otvara vrata, no ne zadržava ih

Svjesna je, kaže nam, i da ljepota otvara neka vrata u životu. No, ako ne postoji znanje i vještina, vrata je lako zauvijek zatvoriti. 'Što se ljepote tiče, izgled otvara vrata, naravno da i ovaj posao koji radim ima veze s tim, izgled je imao utjecaja, ali isto tako - kao što su se otvorila, mogla sam ih i zatvoriti zauvijek. Ne bih radila 14 godina ovaj posao da je samo izgled u pitanju. Ima jako puno lijepih žena, ljepših od mene, pa možda ne rade ovo. Možda su, naravno, uspješne u nekom drugom polju'. Da jednog dana napusti televiziju, Jelena bi, kaže nam, radila nešto drugo. Zanimljive su joj jako nekretnine. 'Položila sam i za agenta u posredovanju nekretninama, upisala sam to prošle godine te sam dobila licencu, tako da sam licencirani agent u posredovanju nekretninama, tako da možda čak i u tom području nešto nekad budem radila', tvrdi voditeljica.

Sve može i ništa ne mora - njezin je životni moto. Voli smiren životni tempo, glazbu, čitanje, šetnje. 'Volim sve češće čitati i jako sam sretna zbog toga, volim prirodu, nekad i samoću, nekad je lijepo biti i sam, razmišljati, opuštati se. Treba čovjek naći vremena za sebe. Pokušavam živjeti sada, u ovom trenu, nemam stres što će biti za godinu dana ili pet godina. Ni na kraj pameti mi nije bilo prije pet godina da ću danas biti tu. Život je nepredvidiv, i to je super', zaključuje voditeljica. Ne dopušta niti da joj okolina diktira njezin životni tempo. Udala se u 32. godini, no to ne znači da to nije mogla napraviti i prije, ali i kasnije. 'Pritisak o udaji i djeci? Ma nema meni tko što stvarati pritisak. Mogu se udati s 20, evo s 32 sam se udala, a mogla sam i sa 60 godina. Mislim da nije ničija stvar kad ću se ja udati i kad ću roditi. Pitanja je bilo oduvijek, i sad kad sam se udala pitaju kad će dijete, i da dobijem jedno, pitali bi kad će drugo. Sve polako, u svoje vrijeme'!

Jelena Glišić

Jelena Lešić

Krešimir Lešić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter