Tko su bile tadašnje WAG-sice?

Ljubavi iz slavne '98. redom su se raspale, opstali su tek najjači: Šukeru srce slomila Ana Obregon, Štimca afere koštale dugog braka


Barbara Marinović
10.07.2018.14:35
Ljubavi iz slavne '98. redom su se raspale, opstali su tek najjači: Šukeru srce slomila Ana Obregon, Štimca afere koštale dugog braka
CROPIX

sažeto

Suzana Žunić, Leonarda Boban, Vlatka Prosinečki, Ana Obregon... Ove dame su davne 1998. godine bile najpoznatiji po ljubavi s našim reprezentativcima


Barbara Marinović
10.07.2018.14:35

Dvadeset godina je prošlo otkako je tadašnja generacija Vatrenih pod vodstvom izbornika Ćire Blaževića osvojila broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Danas bi se povijest mogla ponoviti, a uspjeh možda i nadmašiti. Ne možemo predvidjeti budućnost, ali možemo se osvrnuti na prošlost. Boban, Štimac, Bilić, Šuker... Bili su tada u centru svjetske pozornosti kao što su to danas Modrić, Mandžukić, Vida, Ćorluka... Uvelike se piše i o njihovim partnericama, a pisalo se i te 1998. Sjećate li se, tko su bile naše WAG-sice prije nego je taj pojam uopće nastao? Prisjetimo se dama koje su tada bile na svakoj naslovnici, a često su tamo i danas, iako su neke i prestale biti životne partnerice članova zlatne generacije.

Leonarda Boban

Sramežljiva i lijepa - takva je Leonarda bila kada je na nju krajem osamdesetih oko bacio tada mladi Dinamovac Zvonimir Boban. Radila je kao prodavačica u dućanu u koji je on ušao kupiti sako. Ljubav je započela davne 1989. godine, on je nekoliko puta dolazi kod Leonarde pod izlikom da želi kupiti sako. Je li zaista i kupio sako, ne znamo, no znamo da je Leonardu izveo na spoj i tako započeo ljubav koja traje i danas. Pisalo se i pričalo o potresima u njihovom braku, no nikad se nisu rastali. Leonarda je Zvonimiru bezuvjetna podrška i zajedno su sada već 29 godina. Zajedno odgajaju petero djece. U brak su ušli nakon dvije godine veze, vjenčavši se 1993. godine u Milanu, gdje je Boban tada igrao. Do SP-a u Francuskoj već su iza sebe imali pet godina braka.

CROPIX

Suzana Žunić Milačić

Iako više nije žena nogometaša, Suzana je tada bila supruga Igora Štimca. Njihova ljubav počela je krajem osamdesetih godina. Tada mlada Suzana osvojila je 1988. godine titulu Miss Jugoslavije, a Štimac je bio jedan od najperspektivnijih mladih sportaša. Kretali su se u istim krugovima, i vrlo brzo se upoznali te počeli vezu. Vjenčali su se 1990. godine i u njemu dobili troje djece, no brak je bio prilično težak i nesretan. Igorove prevare, od kojih je najgora bila ona s Alkom Vuicom, uzele su danak. Suzana je dugo šutjela i prelazila preko svega, a onda joj je 2009. godine dozlogrdilo. Brak se raspao, a Igor i Suzana sreću su pronašli na drugim adresama. On u naručju Lane Bucat, a Suzana uz Damira Milačića.

CROPIX

Milana Vlaović

Zgodna kantautorica i spisateljica rastala se od Gorana Vlaovića još 2011. godine. S njim je u braku dobila i troje djece. Nakon što su se razveli, izjavila je da su bili prava djeca kad su ušli u brak. Bilo joj je tek 21, a Goranu 22 godine. U vrijeme SP-a u Francuskoj bili su bračni par u najvećoj ljubavi, vjenčali su se 1992. godine. Milana je uz poznatog supruga gradila karijeru, završila studij novinarstva, rodila troje djece. Piše i tekstove za pjesme brojnih naših zvijezda, a tu su i kolumna za Gloriju, knjige... Brak s nogometašem svakako je nije nimalo definirao.

CROPIX

Ana Obregon

U vrijeme SP-a u Francuskoj, Davor Šuker bio je u friškoj vezi s španjolskom novinarkom, voditeljicom i glumicom Anom Obregon. Bio je tada Šuker zvijezda madridskog Reala, a ona poznato televizijsko lice. Nije im smetala ni razlika od 12 godina, koliko je Ana starija od Davora. Zbog Ane je ostavio djevojku Juliju Falcon i slomio joj srce, no Ana je bila fatalna. Mnogi su im prognozirali svadbu, no to se nije dogodilo. Prekinuli su nakon dvije godine veze, kada je Šuker otišao zbog nogometa u Englesku. Iako su prekinuli, ostali su u dobrim odnosima. Ni Ana ni Davor nisu se nikad vjenčali međusobno, ali i ni sa kim drugim.

Andrijana Bilić

Dok su Vatreni žarili i palili, Slaven Bilić tad je već godinama bio u braku s Andrijanom. Vjenčali su se 1993. godine, a brak je potrajao do 2007. te su u njemu postali roditelji dvoje djece. Ona je svakako akademski najpotkovanija žena nogometaša u nas, prije šest godina je doktorirala radno i socijalno pravo na Pravnom fakultetu u Splitu. Kolega iz struke joj je upravo bivši suprug Slaven, koji je također diplomirao na Pravnom fakultetu. Razvod nakon 14 godina navodno je teško pao Biliću, koji nije ništa želio komentirati pa se ne zna previše o cijelom procesu. Sreću je kasnije pronašao uz Ivanu Đeldum, s kojom je dobio još dvoje djece.

CROPIX

Vlatka Prosinečki

Gospođa Prosinečki prilično je samozatajna, a ona i njezin suprug Robert jedni su od rijetkih koji su i dalje u sretnom braku. Vjenčali su se Vlatka i Robert u ljeto 1999. godine, nakon godinu dana veze. U vrijeme SP-a u Francuskoj počinjala je negdje i njihova veza. I jedna je od rijetkih koja je potrajala do danas, unatoč svim izazovima koji su pred njih bili postavljeni.

CROPIX

Milana Vlaović

Leonarda Boban

Ana Obregon

Andrijana Bilić

Vlatka Prosinečki

Suzana Žunić Milačić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter