Video: DiCaprio je škorpion iz snova

Ljubimac žena i neokrunjeni kralj Hollywooda slavi svoj 43. rođendan


Dolores Drvodelić
11.11.2017.15:15
Ljubimac žena i neokrunjeni kralj Hollywooda slavi svoj 43. rođendan
Getty Images

sažeto

Glumac i ekološki aktivist slavi svoj 43. rođendan, a u centru je pažnje još od devedesetih


Dolores Drvodelić
11.11.2017.15:15

Ako se za nekog glumca može reći da je osvojio srca žena diljem svijeta, to je Leonardo Dicaprio. Jedino što on nikako ne može pronaći onu koja bi zarobila njegovo. Doduše, da malo promijeni kalup od 20-i-sitno-godišnjih manekenki, možda bi imao i više sreće. Naravno, šalimo se, no vrijedilo je probati ?

Ženskaroš Leo rođen je 11. studenog prije 43 godine, a pred manjim je i većim kamerama od svojih predpubertetskih dana. Tada je zavodio svoje vršnjakinje u televizijskim reklamama, sve dok ga nisu zamijetili lovci na talente. Počeli su ga angažirati u serijama poput Rosanne, ali karijeru mu je pokrenula uloga u obožavanom sitcomu 'Growing Pains'. Nedugo nakon toga uslijedio je njegov prvi veliki film, Što muči Gilberta Grapea, za kojeg je dobio svoju prvu nominaciju za Oscara za sporednu ulogu. No film Dnevnik košarkaša u kojem je glumio tinejdžera ovisnika Jima Carrolla, bio je dokaz da može glumiti i naslovnu ulogu. Uslijedili su filmovi Romeo+Juliet, Titanic, Čovjek pod željeznom maskom i brojni drugi.

Oscara je dobio tek iz petog pokušaja, za film 'Povratnik' iz 2015. godine o nevjerojatnoj snazi i sposobnosti čovjeka za preživljavanjem. Osim već spomenutog Gilberta Grapea, bio je nominiran i za Avijatičara, Krvavi dijamant i Vuka s Wall Streeta.

Najviše voli raditi s redateljem Martinom Scorseseom, kojemu se posebno zahvalio u svom govoru prilikom preuzimanja svog zlatnog kipića. Kazao je da ga je naučio nebrojeno mnogo stvari.

Poznat je i po tome što je njegova majka Irmelin uvijek uz njega, no iako ima na što biti ponosna, priželjkuje i kojeg unučića od svog ljepotana. No Dicaprio se oglušuje na te molbe, jer ne želi prekinuti svoj niz ljubovanja s najljepšim djevojkama na svijetu. Od dugogodišnjih veza s Bar Rafaeli i Giselle Bundchen, do kraćih avantura s Blake Lively i, navodno, Rihannom, glumac se nema želju skrasiti. A kako i bi? Kraj silnih filmskih projekata, svoju je energiju usmjerio na spas planeta. Dakle, tko bi mu zamjerio?

star vibes

glumac

rođendan

Hollywood

Leonardo DiCaprio

Podijeli članak