Nije mu lako

Luksemburški princ ide na šest odmora godišnje, živi u golemom stanu u Parizu s poslugom, ali ne želi plaćati veću alimentaciju


Ines Madunić
07.12.2018.13:00
Luksemburški princ ide na šest odmora godišnje, živi u golemom stanu u Parizu s poslugom, ali ne želi plaćati veću alimentaciju
Getty Images

sažeto

Princ Louis razveo se od supruge s kojom ima dva sina, a sad je razvod i službeno okončan


Ines Madunić
07.12.2018.13:00

Treći sin vojvode od Luksemburga, princ Louis, i službeno je okončao svoj brak s princezom Tessy. Par se rastao prošle godine nakon 11 godina braka, a imaju dva sina, Gabriela (12) i Nou (11).

Kako su živjeli u Londonu, tamo se vodila parnica u kojoj je nedavno stigla i posljednja presuda prema kojoj Louis treba bivšoj supruzi plaćati alimentaciju od 4000 funti godišnje po djetetu, odnosno oko 33.000 kuna, a on je prvo nudio da plaća 3000 funti po djetetu.

Kaže kako ne može plaćati više jer od obitelji dobiva 35.000 funti džeparca godišnje te ne može tražiti više, a posao ne može pronaći.

Louis ima diplomu iz psihologije i komunikacija te je vlasnik pilotske licence i bivši vojni dužnosnik.
Osim godišnjeg džeparca, princ je naslijedio 450.000 funti.

Trenutno živi u obiteljskom stanu u Parizu za koji ne plaća stanarinu, a na raspolaganju mu je posluga, no izjavio je kako će se useliti u stan koji će sam plaćati, "čim bude imao novca za to".

Getty Images

Louis ide na šest odmora godišnje za koje mu otac daje dodatni džeparac, a za to vrijeme odsjeda u obiteljskim nekretninama, koje su po cijeloj Europi i svijetu. Na sudu je princ rekao kako "avionske karte za odmore plaća sam".

Njegovi roditelji, vojvoda Henri i vojvotkinja Maria Teresa, plaćaju školovanje njegovih sinova te sve troškove zdravstvenog osiguranja.

Osim alimentacije, sudac je odredio kako princeza Tessy s djecom može ostati živjeti u stanu koji su za bivši par kupili Louisovi roditelji, i to sve dok najmlađe dijete ne diplomira.

Tessy je od Louisa tražila isplatu 1,5 milijuna funti kako bi kupila novu kuću za sebe i dvoje sinova, a na sudu je istaknula da prinčeve tvrdnje kako nema novca nisu istinite jer mu njegova obitelj može financijski pomoći u svakom trenutku.

Sudac se s time nije složio te je komentirao kako je njihov slučaj "jako tužan".

Louis i Tessy upoznali su se na Kosovu, gdje je ona bila vojnikinja u trupama UN-a, a on je bio u posjetu. Tessy je trenutno na čelu udruge Profesori bez granica koju je sama osnovala, a na sudu je otkrila kako joj je godišnja plaća 75.000 funti, dok je budžet za nju i dvoje djece 150.000 funti godišnje.

kraljevska obitelj

razvod braka

alimentacija

princ Louis od Luksemburga

princeza Tessy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter