Naomi Watts iskreno

'Lynch mi je spasio život, uništavala sam se zbog neuspjeha dok mi nije dao ulogu'


Ines Madunić
16.07.2017.17:35
'Lynch mi je spasio život, uništavala sam se zbog neuspjeha dok mi nije dao ulogu'

sažeto

Australska glumica otvoreno je progovorila o svom traženju i početnom neuspjehu u Hollywoodu


Ines Madunić
16.07.2017.17:35

Glumicu Naomi Watts (48) zapamtili su svi koji su pogledali "Mulholland Drive", film Davida Lyncha iz 2001. godine. Bila je to njezina prva uloga, a danas kaže da joj je Lynch spasio život.

"Nisam dobivala uloge. Odustajala sam od sebe. Duša mi je propadala. Nikad nisam mogla ući u sobu za audicije i biti svoja. David je to promijenio. Gledao me u oči i razgovarali smo, sve je imalo svoju svrhu. Bilo je kao neka vrsta terapije", rekla je Naomi o radu s redateljem za Guardian. Nakon hvaljene uloge u "Mulholland Driveu" karijera joj je brzo krenula uzlaznim putem. Glumila je u filmovima "21 gram" i "King Kong". Danas glumica kaže da joj je jasno zašto godinama nije dobivala uloge.

"Dolazila sam na audicije misleći: 'Kakvu me žele? Kako da im se prilagodim? Kako da ih osvojim?' Naravno da nije išlo. A Lynch je izabrao moju fotografiju u hrpi drugih, sličnih. Pitala sam ga zašto, rekao je da ne zna, ali svidio mu se moj pogled", rekla je Watts. Način na koji se pokušavala prilagoditi ostao joj je još iz djetinjstva. Njezina se obitelj često selila. Naomi je rođena u Engleskoj, a tamo je promijenila devet različitih škola. Uvijek se morala prilagoditi. Kad je imala 14 godina, preselila se u Australiju. Ponovno se morala prilagođavati. U školi je upoznala Nicole Kidman, s kojom je otad prijateljica. Zajedno su počele glumiti u australskoj komediji "Flirting" 1991. godine, a i danas su prijateljice. Watts kaže da su i nju zvali da glumi u hvaljenoj HBO-voj seriji "Velike male laži" za koju je Nicole dobila nominaciju za Emmy. Odbila je, ali zato ju možemo gledati u njezinom prvom tv projektu, a to je Netflixova serija "Gypsy".

film

glumica

serija

uloge

David Lynch

Naomi Watts

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter