Plesači Emil i Matea u finalu

Martina Tomčić oduševljena: 'Ovo što vi radite za mene je umjetnost'


100posto
04.12.2017.08:50
Martina Tomčić oduševljena: 'Ovo što vi radite za mene je umjetnost'
Screenshot/Nova TV

sažeto

Osim plesnog para u finale Supertalenta u nedjelju je prošla plesna skupina Ritam zona


100posto
04.12.2017.08:50

Svojim nastupima finale Supertalenta u nedjelju su izborili Emil i Matea te plesna skupina Ritam zona. Oni su se pridružili dosadašnjim finalistima među kojima su Antonia Dora Pleško, Flipping Art, Martin Kutnar, Step boysi, Gabrijel Čačić i Scifidelity orchestra, Pavao Anić te Nina i Marin.

Petu polufinalnu večer otvorio je par kojeg ne spaja samo međusobna ljubav, već i ljubav prema plesu. Oni su Emil i Matea. Dolaze iz Zagreba i zajedno plešu već pet godina. Izuzetno atraktivnom koreografijom s "lebdećim" elementima prenijeli su neviđenu energiju i publiku ostavili u transu, a žiri bez komentara.

Riječi pohvale Martina je jedva izustila. "U audicijskom dijelu ostavili ste iznimno snažan dojam na mene. Ocjenjivanje vaše izvedbe je podcjenjivanje. Ono što vas dvoje jeste i što nudite je ono što umjetnost predstavlja za mene. Reći ću vam najiskrenije hvala!", izjavila je Martina.
"Svaka riječ je suvišna. Svi smo žalili što niste osvojili zlatni gumb. Audicija je bila nevjerojatna i nismo mogli vjerovati da bi danas moglo biti ovako. Ja sam i dirnut i sretan i oduševljen", nadovezao se Janko.

 

I believe I can fly! ??? #supertalentHR @mateja_emil

A post shared by ? supertalenthr (@supertalenthr) on Dec 3, 2017 at 11:38am PST

Oduševljenje nije krila ni Maja. Njihova izvedba za nju je još na audiciji bila pobjednička. "Mislila sam da ne možete izvesti nešto bolje, a ovo danas bilo je još pet puta bolje. Generalno sam protiv toga da ljudi mijenjaju privatno i poslovno, a u vašem slučaju to je pod obavezno. Ako vi ne uđete u finale ja se selim iz države. Ovo je van svake pameti koliko je dobro", izjavila je Šuput. Davor Bilman svoj je komentar umjesto riječima iskazao gestom. Ustao je i zapljeskao paru koji je svojom točkom visoko podigao ljestvicu.

Svojim nastupom u Supertalentu Emil Kuzminski i Matea Ivanković osvojili su žiri, ali i užarili društvene mreže. Lebdeća točka puna strasti, emocije, ali i bezuvjetne ljubavi oduševila je cijelu Hrvatsku i zasluženo izborila finale. I tako Maju Šuput sačuvala od emigracije jer upravo je ona ta koja je tijekom emisije uživo najavila svoj odlazak iz Hrvatske ako Emil i Matea ne prođu dalje.

A put do finala nije bio nimalo lak. "Ovakva točka zahtjeva dosta vremena. Probe su kraće, ali češće", pojašnjavaju sjajni plesači koje osim ljubavi prema plesu veže i partnerska ljubav.

"U jednu ruku nam je olakšavajuće zbog povjerenja i zbog nekog tog vremena jer imamo sličan raspored pa se to dosta uskladi, a teško je jer najbližima možeš reći svašta pa znaju biti zanimljive te naše probe. Ali više je pozitivnih stvari vezano uz to da smo par i da radimo skupa", govore Emil i Matea za Showbuzz.hr.
Kao i kod drugih svađe su sastavni dio i njihova života. "Grozno je kad se naljutimo, ali ne možemo pobjeći jedno od drugoga", kažu. Jedno od drugoga ne odmaraju gotovo nikada, no to im ne smeta. "Našli smo isto mjesto na kojem odmaramo. Jedan ode na jednu stranu dvorane, drugi na drugu stranu i to je ta udaljenost koju možemo postići", zaključuje kroz smijeh par o kojem će se, sigurni smo, još jako puno pričati.

S točkom Avatar predstavili su se članice plesne skupine Ritam zona. Na pozornici ih je bilo čak 17 u rasponu od 12 do 20 godina. Misija im je pokazati drugu realnost u kojoj živi skupina svjesnih pojedinaca u radosti i ljubavi. Ljubav prema plesu ovjenčali su i nebrojenim nagradama na plesnim natjecanjima, a potvrda njihovog talenta stigla je i od žirija.

 

@ritamzona kakav #dance!!! ????? #supertalent

A post shared by ? supertalenthr (@supertalenthr) on Dec 3, 2017 at 12:27pm PST

"Napravili ste odličan show. Imali ste jako dobru koreografiju. Izgledalo je sve dosta sigurno", poručio im je Davor. Zadovoljna je bila i Maja. "Koreografija je bila sjajna. Bina je bila puna. Svi ste bili ujednačeni. Teško vam je naći neku manu. Mi vas volimo i navijamo za vas", dodala je Maja. "Opet jedan kompletan nastup. Vi ste meni i dalje najbolja plesna skupina od svih ovdje", iskren je bio Janko.

ples

Supertalent

show

talent