Štitili su ga

Matt Damon i Russell Crowe pokušavali su 'ubiti' priču o seksualnom zlostavljaču Weinsteinu


Ines Madunić
10.10.2017.08:55
Matt Damon i Russell Crowe pokušavali su 'ubiti' priču o seksualnom zlostavljaču Weinsteinu
Reuters

sažeto

Glumci su navodno 2004. godine kontaktirali novinarku New York Timesa i savjetovali ju da ne piše o slučajevima seksualnog zlostavljanja


Ines Madunić
10.10.2017.08:55

Glumci Matt Damon (47) i Russell Crowe (53) upleteni su u slučaj seksualnog zlostavljača Harveyja Weinsteina (65).

Bivša novinarka New York Timesa, novina koje su nedavno objavile cijelu priču o nekoliko slučajeva zlostavljanja nagrađivanog producenta, izjavila je da su je glumci izravno nazvali i pokušali zaustaviti priču na kojoj je radila. Sharon Waxman je 2004. pronašla dokaz da je Weinstein zlostavljao barem jednu ženu, kojoj je onda platio da šuti. Saznala je i kako Weinstein ima zaposlenika čiji je jedini posao da mu dovodi prostitutke.

Getty Images

Kasnije su je zvali Matt Damon i Russell Crowe kako bi jamčili da to nije istina te ju uvjeravali da je priča lažna i da je ne treba pisati. Weinstein je također došao u redakciju New York Timesa i žalio se njezinim šefovima, koji su se bojali da će njegova tvrtka Miramax prestati plaćati oglase pa se se od priče odustalo.

Rose McGowan (44), jedna od glumica koja je javno progovorila o tome kako ju je Weinstein silovao, Damona je na Twitteru pitala: "Kakav je osjećaj biti beskičmeni profiter koji šuti?", a spomenula je i njegove prijatelje Bena i Caseyja Afflecka. Weinstein je zaslužan za sve njihove karijere, pogotovo za Damonovu i Affleckovu, jer im je pomogao napraviti njihov prvijenac "Dobri Will Hunting", a s Croweom je blizak prijatelj.

Priča o seksualnom zlostavljaču ipak je izašla prije nekoliko dana u New York Timesu, a on je zatim dobio otkaz u producentskoj kući koju je osnovao s bratom.

Hollywood

seksualno zlostavljanje

silovanje

Harvey Weinstein

Ben Affleck

Rose McGowan

Matt Damon

Russell Crowe

Podijeli članak