A uskoro će roditi

Meghan želi kopirati kraljicu Elizabetu II u svemu, ali na dvoru nisu oduševljeni njezinim 'fiks idejama'


Ines Madunić
11.04.2019.08:00
Meghan želi kopirati kraljicu Elizabetu II u svemu, ali na dvoru nisu oduševljeni njezinim 'fiks idejama'
Getty Images

sažeto

Vojvotkinja od Sussexa želi iskopirati kraljicu, no teško da će joj to dopustiti


Ines Madunić
11.04.2019.08:00

Za nekoliko tjedana Meghan Markle trebala bi roditi svoje prvo dijete s princom Harryjem. Prošli tjedan preselili su u kuću Frogmore u sklopu dvorca Windsor, a njezini su prijatelji otkrili kako bi htjela upravo tamo roditi.

Navodno želi kućni porod po uzoru na kraljicu Elizabetu II, koja je svih četvero djece rodila u kući Clarence, prije nego što se s Philipom preselila u Buckinghamsku palaču.

Kućni je porod bio tradicija kraljevske obitelji, no vremenom se to promijenilo pa su prinčevi William i Harry rođeni u londonskoj bolnici St. Mary's na privatnom krilu Lido, gdje je sve troje djece rodila i Kate Middleton.

Meghan i Harry nisu oduševljeni idejom da ona rodi tamo jer im se čini kao da postoji previše rizika da procure neke informacije u medije, vrlo brzo su obavijestili palaču kako neće izlaziti na stepenice i pokazivati bebu samo nekoliko sati poslije poroda, kroz što su prošle i princeza Diana i vojvotkinja Kate. Meghanino i Harryjevo dijete ionako nije u direktnoj liniji za tron. 

No, navodno su rekli kako ne žele da liječnik Alan Farthing ima ikakve veze s porodom, iako je jedan od najboljih ginekologa kirurga u državi.

Iz palače nisu oduševljeni činjenicom da Meghan želi kućni porod, pogotovo zato što ima 37 godina pa bi moglo doći do komplikacija jer joj je to prva trudnoća. Također, iako su kućni porodi u Ujedinjenom Kraljevstvu dopušteni, ali nisu baš uobičajeni pa postoji i dodatan rizik za bebu. Takve porode uglavnom vode babice. 

Ipak, ona se brani i kaže da svaki dan vježba jogu, zdrava je kao dren, a u trudnoći nije imala nikakvih problema pa se osjeća sigurno.

Gdje god na kraju rodila, uz nju će cijelo vrijeme biti Harry jer ne želi propustiti rođenje prvog djeteta. 

kraljevska obitelj

Meghan Markle

princ Harry

porod kod kuće

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter