Ivana Mišerić sama sebi je najveća kritičarka

'Mislim da nisam spektakl, ali da sam totalni antitalent, ne bih se u ovo upustila'


Mirjana Filipović
02.05.2017.19:00
'Mislim da nisam spektakl, ali da sam totalni antitalent, ne bih se u ovo upustila'
Marko Todorov / CROPIX Keywords

sažeto

Jedna od najomiljenijih radijskih voditeljica progovorila je i o odnosu s kolegama u showu 'Tvje lice zvuči poznato'


Mirjana Filipović
02.05.2017.19:00

Iako je Ivana Mišerić svoju karijeru počela graditi na televiziji, ljubav prema radiju ipak je prevladala. No zadnjih tjedana odvažila se na povratak na male  ekrane pa je gledamo u showu 'Tvoje lice zvuči poznato' gdje oduševljava transformacijama u poznate osobe. O pristanku na sudjelovanje u showu nije puno razmišljala.

- Pokazalo se nekako da skačem ili na vrh ili padam na dno tablice s bodovima. Nije to sad ništa dramatično, svjesna sam koliko mogu dati i da trebam puno raditi da bi nešto bilo dobro. Jako sam samokritična, mislim da nisam spektakl, ali da sam antitalent bez imalo sluha, ritma i osjećaja za scenu nema šanse da bih se upustila u ovo. Kroz ovaj show mi se potvrdila ona teza u koju vjerujem, da treba raditi, raditi i još malo raditi da bi nešto uspjelo. Tako je i ovdje slučaj, točke koje sam intenzivnije pripremala su ispale puno bolje od onih kojima se nisam toliko posvetila. Mislim, logično je. Čovjek dobije na sigurnosti nakon puno vježbe i kada neke stvari uđu u automatizam možeš se posvetiti drugim izazovima. Primjer...ako tekst i koreografiju znam bez razmišljanja, mogu se baviti ponašanjem i držanjem na sceni. Zaista nije lagan zadatak, puno lakši kada ga gledaš iz dnevnog boravka, nego kada se otvori lift. Nije lako zabaviti publiku, puno se očekuje - kaže nam Ivana i dodaje da će dati sve od sebe i ne shvaćati ovo preozbiljno jer se radi o zabavnom showu koji uveseljava ljude.

Zbog brojnih obaveza, vremena za san ima vrlo malo.

Marko Todorov / CROPIX Keywords

- Pokušavam se kvalitetno naspavati. Ustajem svako jutro između 4 i pola 5, svakodnevni ritam je ludo jak i intenzivan, pa teško nabijem 'satnicu' u krevetu. Stanje je ovakvo...druženje s prijateljima manje nego što bih trebala, gledanje serija više nego što je pametno za zdravlje jer mi još skraćuje vrijeme spavanja. Volim otići nešto pojesti van, čišćenje me opušta, kupovina špeceraja jako veseli, a druženja u kućnoj atmosferi uz klopu i vino su mi najdraža - ispričala nam je Ivana kako provodi svoje slobodno vrijeme.

Najveća podrška u svemu čega se primi joj je obitelj, a svoj posao smatra poslom iz snova. Što se tiče budućnosti, tvrdi da nije žena od velikih planiranja.

- Ovisi kako sam raspoložena. Više volim maštati, da ne kažem sanjariti...Možda na drugom kraju svijeta, ako me pukne tako.....samo znam da bih voljela negdje skakutati sretna, zdrava,u društvu čovjeka kojeg volim i s puno životinja - otkriva.

O promjeni karijere zasad ne razmišlja, iako, kaže, 'nikad' je teška riječ.

- Mislim da ne, može se proširiti moj krug djelovanja, ali radio ostaje baza. Trenutno radim dosta stvari paralelno, radila sam i prije tako, za sada mi tako odgovara. Treba stvari dozirati, trudim se dobro balansirati - kaže nam jedna od najomiljenijih domaćih voditeljica.

Na snimanju showa 'Tvoje lice zvuči poznato' sa svim kolegama se dobro slaže.

- Dobro smo se našli svi zajedno, zafrkancija je vrhunska, atmosfera je super s cijelim društvom koje radi na showu. Svi sa svakim imaju neku poveznicu, s nekima sam ostvarila jaču vezu nego s nekim ljudima koje poznajem cijeli život. Da nije ovog showa ne znam je l' bi se opet tako jako zbližila s Daliborom Petkom. On i ja imamo preko 10 godina dugu povijest, bili smo jako bliski, samo su nam se putevi razišli zbog posla, obaveza..života, ne znam...i sada se opet družimo. Jako sam sretna zbog toga, divan je čovjek. Nives me kupila skroz, svime. Trebalo nam je neko vrijeme da počnemo intenzivnije komunicirati, ali kad smo krenule, nema stajanja. Mislim da to neće biti ono prijateljstvo od 5 minuta, nego nešto puno dublje. Strašno talentirana žena, ali prije svega dobra žena. I ima tu neku smirujuću energiju - Ivana za svoje kolege ima samo riječi hvale.

A evo i što misli o situaciji na domaćoj estradnoj sceni.

Marko Todorov / CROPIX Keywords

- Fenomen(alna) je. Ne mislim previše o tome, možda zato što ne gledam na to s fascinacijom, ne treba sve shvaćati preozbiljno. Popularnost, glamur, slavni...to je showbiznis. Za većinu više show nego biznis. Danas svatko može biti popularan, društvene mreže i razni servisi dostupni svima preuzeli su ulogu platformi za promociju, i to je legitimno. Mi smo mala zemlja s velikom estradom. I to je isto ok, samo treba biti svjestan sebe i veličine tržišta na kojem se nalaziš u odnosu na svijet da ne ode u karikaturu. Teško je onima koji žive u tuđim cipelama i žele biti netko drugi, bilo bi nam puno ljepše da smo iskreniji i vjerniji sebi. U vremenima smo kada reality showovi cvjetaju, kada brojiš followere i lajkove, zvijezda se postaje preko noći... Rekao je jedan naš slušatelj- to šalje krivu poruku djeci! Normala je da se političari na najvišim pozicijama vrijeđaju preko medija kao kočijaši, hodaju po zatvorima, kradu naše novce…. kakva je to poruka? Što da iz njihovog vokabulara i ponašanja izvuče mladi narod. I stari narod. Apsurd svakodnevice jest što su političari najveće zvijezde u zemlji, a trebali bi biti službenici narodu. Puno previše naštimanosti i lažnog predstavljanja. Ne razumijem čemu to? Zbog straha od gubitka povjerenja birača? Kako kontradiktorno. Ajmo biti ljudi. Političari su postali estrada, a estrada često ode u politiku. I da, mi mediji smo krivi za to - njezino je mišljenje.

Marko Todorov / CROPIX Keywords

U vrijeme kad je teško kvalitetno se odmoriti, Ivana voli pronaći svoj ispušni ventil, a otkrila nam je i o čemu je ovisna.

- Težim miru. Nemirnog sam duha, treba znati zauzdati sve demone u meni… pod time mislim da imam puno preispitivanja sama sa sobom. Težim ka tome da se više prepustim i uživam u sreći koja je tu. A sad malo manje filozofski..... Ovisna sam o autu, bojim se kako bih funkcionirala pješice. Kasnila bih još više nego sada, pa to bi bio raspad sistema - našalila se na svoj račun.

Kad snimanje za 'Tvoje lice zvuči poznato završi', nada se odmoru od barem tjedana iako je realnije da će raditi do ljetnog godišnjeg.

Tvoje lice zvuči poznato

TLZP

Ivana Mišerić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter