Još nisu potrošili sve fore

Moderna obitelj s razlogom je među najnagrađivanijim serijama, a smiješe joj se i novi Emmyji


Dolores Drvodelić
13.09.2017.19:40
Moderna obitelj s razlogom je među najnagrađivanijim serijama, a smiješe joj se i novi Emmyji
Profimedia

sažeto

Krajem rujna kreće deveta sezona omiljene serije publike i kritike - Moderna obitelj


Dolores Drvodelić
13.09.2017.19:40

Kad je krenula 2009. godine, serija Moderna obitelj pokrenula je svojevrsnu televizijsku revoluciju. Tvorci serije Steven Levitan i Christopher Lloyd jednim su udarcem maknuli stigmu s toliko društvenih tabua, da im se svakako mora odati puno poštovanje zbog toga. Gay brak i posvojenje djeteta (k tome iz drugog dijela svijeta), brak starijeg muškarca i mlade žene (k tome Kolumbijke) i velika obitelj, u kojoj žena u jednom trenutku preuzima na sebe ulogu ravnopravnog financijskog skrbnika u obitelji. Sve su to uspjeli objediniti u trideset minuta po epizodi, a bježati od stereotipa i ostati - smiješni.

Sve su to razlozi zbog kojih je i osma sezona serije ostala i dalje dovoljno zanimljiva i inovativna, kako bi osvojila još jednu uzastopnu nominaciju za Emmyja za najbolju humorističnu seriju. Iako su se pojavile nove serije, s novim likovima, koje sve detaljnije i sadržajnije prikazuju američku mladež i njihove, poprilično nove, probleme, Moderna obitelj zadržava svoj primat.

Gotovo da nema osobe koja nije bar jednom gledala zavrzlame Glorije, Jayja i Mannyja, Mitchella, Cama i Lily, te velike Dunphy obitelji (Claire, Phil, Luke, Haley i Alex), koji iz sezone u sezonu bivaju jednako zanimljive kao i one prethodne. Jasno je kako se popularnosti i samom smislu serije primiče neizbježan kraj, no ne još barem dvije sezone, kako su najavili producenti serije.

Do početka devete sezone, 27. rujna, obožavatelji navijaju za još jednu nagradu omiljenoj seriji na Emmyjima, a posebno se vesele zbog Tyja Burrella, koji igra šašavog Phila, a za kojeg je 2014. godine i osvojio nagradu u kategoriji najboljeg sporednog glumca, uz višestruke nominacije od gotovo prve sezone.

Osim Burrella, kroz godine su nominacije dobivali i Julie Bowen (Claire), Sofia Vergara (Gloria), Eric Stonestreet (Cam) i Ed O'Neill (Jay), a 2011., 2012., 2013. i 2014. godine glumačka je struka cijeli ansambl nagradila SAG nagradama.

serija

Emmy

Emmys

Emmy nominacije

Moderna obitelj

Modern Family

Podijeli članak