Cijeli život traži svoj mir

Mogla je imati svjetsku karijeru, no odabrala je ljubav: Fani Čapalija ljepota nije donijela baš nikakvu sreću


Barbara Marinović
25.07.2018.11:50
Mogla je imati svjetsku karijeru, no odabrala je ljubav: Fani Čapalija ljepota nije donijela baš nikakvu sreću
CROPIX

sažeto

Fani Čapalija cijeli život traži svoj mir, a čini se da ga je našla na Čiovu. Ovih dana pojavila se u Šibeniku i podsjetila na svoju bezvremensku ljepotu


Barbara Marinović
25.07.2018.11:50

Fani Čapalija pojavila se ovih dana u Šibeniku na prvoj večeri 8. Šibenik Dance Festivala. Ležerno odjevena u plavom, nekadašanja Miss plijenila je pozornost svojom pojavom. Danas živi samozatajno na Čiovu, a u javnosti se pojavljuje jako rijetko, tek nekad gostuje u ponekom glazbenom spotu. Veliku manekensku karijeru koju su joj predivđali nije iskoristila. Nakon što je 1993. godine osvojila titulu najljepše Europljanke i na svjetskom izboru za Miss svijeta te godine plasirala se u prvih pet prognoze su za ovu Splićanku bile iznimno ambiciozne. Modni agenti i stručnjaci nisu dvojili - Fani je u rukama imala karijeru za pamćenje, a vrata svijeta otvorila si je rezultatima na natjecanjima ljepote u vrijeme kada su ti izbori nosili daleko veći značaj nego što je to slučaj danas.

CROPIX

Što se dogodilo s Fani nakon toga? Kako je profućkana prilika za koju bi mnoge djevojke dale sve? Gledajući njezine nekadašnje fotografije, Čapalija je imala sve. Mediteransku ljepotu, šarm i mladost, a sve što je slijedilo bilo je odabrati kvalitetne suradnike i zajahati val uspjeha koji je bio pred njom. No, sa tada svega 18 godina, nije pokazala preveliku ambiciju i interes za ozbiljno bavljenje manekenstvom. A još ju je i cijeli svijet uočio zbog legendarnog odgovora 'It's OK'.

CROPIX

Umjesto karijere, odabrala je ljubav kada je te iste 1993. godine ušla u vezu s Mornarem. S njim je bila nešto manje od 10 godina, nakon čega su se razveli. Povukla se na tih sedam godina u obiteljski dom, život s Ivicom, vjerovavši da će ta ljubav potrajati. No, nažalost nije. Ipak, za Mornara nikad nije izjavila ništa loše. Razveli su se, no tu nevoljama za Čapaliju nije bilo kraja. Veliki udarac bila je smrt njezine majke 2007., a potom i oca 2009. godine. Veliki je to udarac bio za Fani pa se nakon tih događanja potpuno povukla iz javnosti. Odselila se iz Splita i otišla na Čiovo, a dane je provodila na plaži, u društvu svog psa Benija. Spekuliralo se da je u depresiji, da je oboljela od anoreksije, da živi na rubu siromaštva. No, ona se nije oglašavala, pokušavaju postići ono što je očito cijelog života i htjela - mir.

CROPIX

Donekle ga je i postigla, barem ako je suditi po tome kako danas izgleda, ali i činjenici da više nije toliko povučena i izolirana od javnosti. Dozira svoja pojavljivanja, odradi nekad snimanje ponekog spota i uživa u miru i tišini Čiova i njegovih plaža.

Fani Čapalija

Ivica Mornar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter