Stadionski hit

Muse imaju novu pjesmu u kojoj kritiziraju Trumpa i 'luđačke ideje koje su zamijenile znanost'


Ines Madunić
16.02.2018.14:30
Muse imaju novu pjesmu u kojoj kritiziraju Trumpa i 'luđačke ideje koje su zamijenile znanost'
Profimedia

sažeto

Britanski bend objavio je drugi singl s tek nadolazećeg osmog albuma


Ines Madunić
16.02.2018.14:30

Dok fanovi nestrpljivo čekaju osmi studijski album, britanska grupa Muse na kapaljku objavljuje singlove. U četvrtak su objavili pjesmu i spot za "Thought Contagion", koji već ima skoro milijun pregleda na YouTubeu.

Frontmen Matthew Bellamy rekao je da su im glavne inspiracije bile aktualni američki predsjednik Donald Trump i serija "Black Mirror".

"Živimo u vremenu u kojem ideologije, bile one ispravne ili krive, dobivaju puno mjesta u eteru. Puno se vremena posvećuje luđačkim idejama, a ako pokušaš istaknuti da nešto od toga nije točno, čak i ako se koristiš znanošću i argumentima, jako je teško probiti se", rekao je Bellamy. Što se tiče "Black Mirrora", distopijske serije autora Charlieja Brookera, Bellamy kaže da ju gleda od prve sezone.

"Definitivno je imala utjecaja na ovu pjesmu, ali i na cijeli album", rekao je.

Ovo je drugi singl Musea s nadolazećeg albuma. Prvi, "Dig Down", objavili su u svibnju prošle godine.

Britanci su nedavno proglašeni najpoželjnijim festivalskim bendom u Europi, a poznati su po stadionskim koncertima. Ove godine imaju puno manje nastupa nego inače kako bi sačuvali energiju za snimanje albuma koji, po prvi puta, nećče biti konceptualni.

"Osvježavajuće je razmišljati samo o jednoj pjesmi, a ne o cijelom albumu, temama, fokusu... Svaku pjesmu sad pišemo zasebno, zatim je snimamo, čak radimo i video prije nego što krenemo na iduću. Dobro nam je što ne žongliramo s 12 pjesama odjednom", rekao je Bellamy.

Što se tiče Museovih europskih koncerata, pojavit će se u Parizu 24. veljače, u Nürburgu i Nurembergu na festivalima Rock am Ring i Rock am Park početkom lipnja te u Lisabonu na Rock in Rio festivalu.

Donald Trump

pjesma

Rock and roll

album

singl

Black Mirror

Charlie Brooker

Muse

Matthew Bellamy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter