Sjećamo se Michaela Hutchencea

Na pozornici je bio ultimativni seks simbol, a izvan nje patio je od depresije koju je liječio drogom


Ines Madunić
22.11.2017.18:55
Na pozornici je bio ultimativni seks simbol, a izvan nje patio je od depresije koju je liječio drogom
Reuters

sažeto

Frontmen INXS-a godinama je patio od depresije, a oduzeo si je život prije točno 20 godina u Sydneyju


Ines Madunić
22.11.2017.18:55

Glazbeni svijet zastao je na trenutak 22. studenog 1997. godine kad je objavljena vijest o smrti Michaela Hutchencea. Pjevač australskog benda INXS ubio se u hotelskoj sobi u Sydneyju. Objesio se na svoj remen, a njegovo tijelo pronašla je spremačica. Hutchence je imao 37 godina.

Rodio se u Sydneyju 1960. godine, a glazbom se počeo baviti u srednjoj školi. Bend koji će kasnije postati INXS oformio je 1977. godine, prvi nastup imali su dvije godine kasnije, a 1980. objavili su prvi album.

S trećim, "The Swing" iz 1984. probili su se na međunarodnoj sceni, pogotovo s hitom "Original Sin", a snimili su ukupno deset albuma. Gotovo sve pjesme, uključujući njihove velike i danas obožavane hitove "Need You Tonight", "Devil Inside", Never Tear Us Apart", "Suicide Blonde", "Mystify", "By My Side" i druge, napisao je Michael uz klavijaturista Andrewa Farrissa.

Hutchence je bio u centru pozornosti javnosti zbog svoje seksualiziranosti i macho osobnosti, no izvan pozornice zapravo je bio introvertiran i osjetljiv. Patio je od depresije i pio lijekove, no češće se drogirao. Osim glazbe, bavio se kratko i glumom te se pojavio u filmovima "Dogs In Space" i "Frankenstein Unbound". S albumom "Kick" postali su ogromne zvijezde, pogotovo u SAD-u. Bio je to album s pjesmama "New Sensation", "Devil Inside", "Need You Tonight", "Never Tear Us Apart" i "Mystify".

Michael je imao puno vrlo javnih ljubavnih veza. Jedna od najvažnijih za njega bila je veza s Michelle Bennett, s kojom je bio sedam godina. Ona je bila njegova prva ljubav, a nakon prekida ostala mu je bliska prijateljica. Bio je i u kratkoj vezi s pjevačicom Kym Wilson, a početkom devedesetih on i Kylie Minogue bili su "it" par.

Getty Images

No, veza koja ga je definirala bila je ona s britanskom voditeljicom Paulom Yates. Kad su se upoznali, ona je bila u braku s glazbenikom Bobom Geldofom i s njim je imala tri kćeri, Fifi Trixiebelle, Peaches Honeyblossom i Little Pixie. Njihov je brak bio u krizi, a veza s Hutchenceom postala je javna 1994. godine. Britanski mediji su ih opsjedali, pogotovo kad je Paula podnijela zahtjev za rastavom od Geldofa i kad je počela opaka bitka za skrbništvo nad djecom. Hutchence je čak i napao fotografa koji je slijedio par i za to platio kaznu, a njih su se dvoje navodno zajedno drogirali. Paula i Michael dobili su kćer Heavenly Hiraani Tiger Lily 1996. godine.

Reuters

Godinu dana poslije INXS se vratio u studio i snimio deset album "Elegantly Wasted" te krenuli na svjetsku turneju. Kad je bend bio u Australiji za vrijeme turneje, Paula je iz Londona planirala doletjeti s Tiger Lily i njezine tri kćeri kako bi posjetili Michaela, ali Bob Geldof prijetio je zabranom zbog sukoba za skrbništvo.

Posljednji koji su ga vidjeli živog bili su njegova bivša ljubavnica Kym Wilde i njezin tadašnji partner Andrew Reyment, koji su iz njegove sobe u hotelu Ritz-Carlton otišli oko 5 sati ujutro. Čekao je Paulin poziv da mu konačno kaže dolazi li s djecom u Sydney.

"Bio je jako uplašen i nije mogao izdržati više ni minute bez svoje kćeri. Bio je uzrujan i rekao mi je da ne zna hoće li preživjeti ako ne vidi Tiger Lily", rekla je kasnije Paula Yates. Nakon toga Hutchence je zvao Boba Geldofa i molio ga da dopusti Pauli da dođe u Australiju, no ovaj mu je navodno rekao da "ne zaboravi da je on iznad zakona". Pjevač je nazvao i svoju menadžericu Marthu Troup, koja se nije javila, ali joj je ostavio glasovnu poruku u kojoj je rekao da "više ne može to izdržati". Kad ga je pokušala nazvati kasnije, nije se javljao. Zatim je zvao svoju bivšu djevojku Michelle Bennett.

"Plakao je i zvučao uzrujano. Rekao mi je da me mora vidjeti i krenula sam prema hotelu. Bila sam tamo nešto prije 11 sati, ali nije mi otvarao vrata", rekla je Michelle. Obavijestila je osoblje hotela i u sobu su ušli oko podneva. Nesretni Hutchence nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku.

Paula Yates preminula je tri godine poslije od nenamjernog predoziranja heroinom, a njihovu kćer Tiger Lily posvojio je Bob Geldof.

music beats

pjevač

seks simbol

Michael Hutchence

INXS

Podijeli članak