Damir Avdić u Vintageu

Najbrutalniji kantautor regije samo sa svojom gitarom i bijesom dolazi u Zagreb s novim singlom


100posto
22.01.2019.12:25
Najbrutalniji kantautor regije samo sa svojom gitarom i bijesom dolazi u Zagreb s novim singlom
Nenad Dugi/Cropix

sažeto

U četvrtak 7. veljače ne propustite nastup Damira Avdića u zagrebačkom Vintage Industrial Baru


100posto
22.01.2019.12:25

Bosanski Psiho/Diplomatz/Graha... zovite kako hoćete Damira Avdića, ali ga obavezno pogledajte ga u četvrtak 7. veljače u Vintage Industrialu.

Osigurajte karte i ulovite povratak najprepoznatljivijeg samostalnog regionalnog izvođača sa samo vokalom i gitarom, koji se 7.2. drugog vraća u Savsku 160, nakon prošlogodišnje promocije albuma 'Amerika', nakon koje je izbacio i jednu novu stvar – K K F U.

Tuzlanski umjetnik s ljubljanskom adresom, Damir Avdić, suvereno vlada pozornicom koristeći samo električnu gitaru i hrapav glas pun bijesa, uz tekstove koji režu do kostiju. Bogata diskografija i bibliografija broji mu ukupno dvanaest izdanja.

'Amerika' je njegov sedmi album i vjerojatno najupečatljiviji Damirov rad dosada. Objavljen je na Avdićevoj etiketi Kapital Rekord, a može se preuzeti s njegove Bandcamp stranice po name-your-price modelu gdje kupac sam određuje cijenu.

Punk estetika koju njeguje traje od samih početaka njegovog glazbenog puta kada je svirao u hardcore punk bendu Rupa u zidu te surađivao s imenima kao što su Edo Maajka i Frenkie. Danas Avdić predstavlja najbrutalnijeg kantautora regije koji se kroz ubojite live nastupe i sirove, brutalno iskrene studijske snimke buntovno obračunava s društvom i okolinom.

koncert

Vintage Industrial

Damir Avdić

newsletter

Prijavite se na Newsletter