Baš je posebna

Najluđe izjave Gwyneth Paltrow: Vjeruje da je otkrila jogu zapadnoj civilizaciji, a radije bi se drogirala nego jela jeftini sir


Ines Madunić
06.12.2018.21:00
Najluđe izjave Gwyneth Paltrow: Vjeruje da je otkrila jogu zapadnoj civilizaciji, a radije bi se drogirala nego jela jeftini sir
Getty Images

sažeto

Oskarovka nas je u proteklih nekoliko godina stvarno dobro nasmijala


Ines Madunić
06.12.2018.21:00

Glumica Gwyneth Paltrow u posljednjih nekoliko godina ne zaokuplja pažnju medija zbog svojih glumačkih uspjeha nego isključivo zbog neumjesnih izjava koje uglavnom imaju veze s njezinim lifestyle blogom i tvrtkom Goop. Glumica je toliko pretenciozna da je to ponekad teško vjerovati, a neke njezine izjave zvuče kao da je cijelog života živjela u svom mjehuriću i uopće nije imala doticaja sa stvarnim svijetom. To vjerojatno i nije toliko daleko od istine.

Rođena je u bogatoj i uspješnoj obitelji u Los Angelesu - majka joj je glumica Blythe Danner, a otac producent i redatelj Bruce Paltrow. Njezin kum je redatelj Steven Spielberg, a školovala se u L.A.-u te u privatnoj ženskoj školi u New Yorku, a dio školovanja provela je i u Španjolskoj. Sve u svemu, imala je prilično privilegiran život. 

U posljednjem intervjuu Gwyneth je pričala o tome kako voli jogu, a onda je malčice pretjerala - baš onako kako ona zna i voli.

"Govorili su da se drogiram jer kvalitetno jedem i vježbam jogu. Sjećam se kad sam krenula s jogom, ljudi su govorili: 'Što je joga? Ona je vještica, čudakinja.' Oprostite ako ovo ispadne pogrešno, ali išla sam nedavno na sat joge i 22-godišnjakinja koja radi na pultu me pitala jesam li ikad išla na jogu. Samo sam prijateljici rekla: 'Ti imaš ovaj posao jer sam ja išla na jogu.'", rekla je Gwyneth.

Internet je - kao i uvijek - istovremeno zgrožen i oduševljen njezinom pretencioznom izjavom, a sjetimo se onda i nekih njezinih prijašnjih bisera.

"Kad dođeš u Pariz, concierge u hotelu ti predloži neki restoran jer mu plaćaju za to, ali ja samo mislim: 'Ne. Gdje bih zaista trebala biti? Gdje je taj bar s organskim vinom? Gdje da odem na depilaciju bikini zone u Parizu?"

"Kad u svom vrtu prođem kraj tikvice koja cvjeta, srce mi poskoči."

"Naiđeš na komentare o sebi i svojim prijateljima na internetu i jako je dehumanizirajuće. To je skoro kao u ratu, znate, kad prolazite kroz to krvavo, dehumanizirajuće iskustvo... Nadam se da ćemo, prolazeći kroz to, doseći višu razinu savjesti."

"Radije bih pušila crack nego jela jeftini sir iz konzerve."

"Mi smo ljudska bića, a Sunce je Sunce - kako bi moglo biti loše za nas? Ne vjerujem da je išta prirodno loše za ljude."

"Koristim organske proizvode, ali i dem na laserske tretmane. To je ono što čini naš život zanimljivim, pronalaženje ravnoteže između cigareta i tofua."

"Nikad neću zaboraviti iskustvo iz pustinje u Arizoni. Uspinjala sam se na crvene stijene i, iskreno, kao da sam čula da mi stijena govori: 'Ti imaš odgovore. Ti si svoja učiteljica.' Mislila sam da imam glasovne halucinacije."

"Naravno da postoje izazovi, ali mislim da mamama koje imaju normalan posao nije tako teško kao mamama koje snimaju filmove."

"Ja sam takva kakva jesam. Ne mogu se pretvarati da sam netko tko zarađuje 25.000 dolara godišnje."

"Imamo predivne zabave kod kuće gdje svi sjede i pričaju o politici, povijesti, umjetnosti i književnosti - i sve to sa stvarno duhovitim šalama. Ali, u Americi sam bila na zabavi i djevojka me pitala: 'O bože, jesu li to Juicy traperice na tebi?' Stajala sam tamo i samo pomislila da ne mogu ostati tamo, da se moram vratiti u Europu."

"Kad su mi djeca bila mala, pila sam kao luda. Kako bih inače preživjela dan?"

"Siječanj u Londonu preživjela sam samo zato što sam ga proglasila 'međunarodnim mjesecom' pa sam djeci priuštila posjet talijanskog kuhara, gledanje japanskih anima i lekcije u rolanju sushija."

"Svaka žena može pronaći vremena da vježba - čak i s djecom u sobi. Nebrojeno puta sam vježbala dok su mi djeca puzala po sobi. Samo se trebaš potruditi."

"Radije bih umrla nego dopustila djeci da jedu juhu iz vrećice."

"Jedne sam godine dobila rođendanski poklon koji nikad neću zaboraviti - lekciju iz kuhanja od Jamieja Olivera."

"Mislim da žene dolaze meni jer znaju da sam puna ljubavi, ne osuđujem nikoga i nisam kompetitivna, a prošla sam kroz puno stvari u životu."

"Obožavam postojati. Ima toliko mudrosti u tome. Probudiš se ujutro i pomisliš: 'Hej, zar nije sjajno samo postojati?'"

"Ljepota je prolazna. Upravo sam navršila 29 pa vjerojatno nemam puno dobrih godina ispred sebe."

"Europa je toliko različita od SAD-a. Ovdje imaju povijest, zgrade su tako stare. U SAD-u, stara zgrada ima otprilike 17 godina, a u Europi je iz 500. godine prije Krista. Nevjerojatno."

glumica

citati

Gwyneth Paltrow

Goop

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter