Nitko je nije vidio mjesecima

Najveća kineska filmska zvijezda je nestala, sumnja se da je uhićena i u zatvoru


Ines Madunić
13.09.2018.21:00
Najveća kineska filmska zvijezda je nestala, sumnja se da je uhićena i u zatvoru
Getty Images

sažeto

Fan Binbing nema u javnosti već duže vremena, a prije su je sumnjičili za porezne prevare


Ines Madunić
13.09.2018.21:00

Najplaćenija i trenutno najpoznatija kineska filmska zvijezda, Fan Bingbing (36), nestala je iz javnosti i nitko je nije vidio ni čuo već mjesecima. Pretpostavlja se da je u zatvoru u Kini.

Već se prije pisalo kako je vlasti sumnjiče za poreznu prevaru, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza i primanje uplata "na crno", što je ona odbacila.

Kineske su vlasti najavile kako će detaljnije istraživati i strože kažnjavati porezne prevare u zabavnoj industriji.

Fan Bingbing od 2013. najplaćenija je kineska glumica prema izvještavanju Forbesa, a prošle godine je zaradila 300 milijuna jena, što je oko 43,9 milijuna dolara.

U Kini i cijeloj Aziji velika je zvijezda još od 1999. godine, kad je glumila u seriji "My Fair Princess", a otad se pojavila u kineskim blockbusterima "Cell Phone", "Lost in Beijing", "Buddha Mountain" i "I Am Not Madame Bopvary", korejskom "My Way", a najveća holivudska uloga dosad joj je u "X-Men: Days of the Future Past" 2014. godine. 

Pojavit će se i u trileru "355" uz Penelope Cruz i Jessicu Chastain krajem godine.

Iako je jako popularna, u Kini je smatraju nedovoljno društveno angažiranom, što je pokazalo istraživanje pekinškog sveučilišta. Na ljestvici slavnih koja rangira njihovu angažiranost ona je završila posljednja, dok su pri vrhu, primjerice, Jackie Chan i Zhang Ziyi.

glumica

Kina

Fan Bingbing

porezna prevara

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter