Slow Motion Suicide:

'Najviše volimo kad nitko ne očekuje ništa jer očekivanje vodi u razočaranje, a razočaranje vodi u hejt'


Mirjana Filipović
12.01.2018.07:45
'Najviše volimo kad nitko ne očekuje ništa jer očekivanje vodi u razočaranje, a razočaranje vodi u hejt'

sažeto

Pjevač benda Nikša Lovrinić otkrio nam je zašto su novi spot snimali baš u New Yorku koja je pozadina pjesme i što možemo očekivati na njihovom nastupu Brijačnici


Mirjana Filipović
12.01.2018.07:45

Zagrebački Slow Motion Suicide su uoči festivala Brijačnica, na kojem sviraju 20. siječnja ove godine u Boćarskom domu, objavili novi singl i spot 'Fortress Made Of Ice'. Singl autorski potpisuje pjevač benda Nikša Lovrinić, a spot Kevin Barber. Spot je snimam u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna. Slow Motion Suicide u Boćarskom domu pozornicu dijeli s Vlatkom Stefanovskim, Kawasaki 3P-om, She Loves Pablo i Antenatom. Dan ranije na Brijačnici sviraju Partibrejkersi, M.O.R.T., Artan Lili, Rizol, Intergalactic Lovers i The Miceks. Zašto su spot snimali baš u New Yoku, koja je pozadina pjesme i što možemo očekivati na Brijačnici otkrio nam je pjevač benda Nikša Lovrinić.

Snimanje se dogodilo spontano na godišnjem odmoru bez previše razmišljanja i očekivanja. Šetajući po raznim četvrtima, shvatio sam koliko je New York zapravo prekrasan u tmurnoj atmosferi zime koju bi trebalo iskoristiti kad sam već ondje. Fasciniran građevinama, a pogotovo mostovima, htio sam da snimimo nešto jednostavno i bez previše priče. Napisao sam želje i kratak info, poslao oglas na craigslistu i u roku od par sati dogovorio kavu i snimanje od nekoliko sati s momkom kojem se svidjela pjesma. Spot je snimljen u New Yorku u Dumbo četvrti Brooklyna jer ima najbolji pogled na oba mosta prema Manhattanu, a i sama četvrt još uvijek ima štih stare industrijske luke i radničke četvrti iako je danas daleko od toga.

- Prvi album ste objavili krajem 2016. Snimate li već nove pjesme i kakvi su vam planovi za novi album?

Napisao sam dosta novog materijala, a zasada mora još malo odstajati jer obično pisanje i kreativa ide u fazama da se pjesme pogledaju s odmakom i barem nekakvom objektivnošću. Zvučim ko najdosadniji glazbenik ikad. Uglavnom, sad ih prezirem i pjesme definitivno nisu gotove. Ili jesu. Ali trebam si to priznati. Trenutno ne snimamo, vidjet ćemo što ćemo napraviti kroz narednih par mjeseci.

- Bend je prošle godine dosta svirao po festivalima, planirate li ove godine ponoviti isto?

Nadamo se da ćemo ove godine biti još aktivniji nego prošle godine koja je bila fantastična po tom pitanju. Al sad želimo još više.

- Što publika na Brijačnici može očekivati?

Najviše volimo kad nitko ne očekuje ništa. Očekivanje vodi u razočaranje, a razočaranje vodi u hejt. A hejt je užasno dosadan. Zvuči ko pretenciozna ljigava spika. Jer je.

- Da možete birati, s kim bi najradije ušli u suradnju što se pjesama tiče?

Na sljedećem albumu će sigurno biti dvije pjesme na klaviru pa definitivno s nekim dobrim pijanistom. Al ne s virtuozom da ne bude preseravanje. Također bih volio surađivati s DJevima jer mislim da je pop stvar od 3 minute poprilično teško napisati. Yogi Lonich mi je na to-do listi, a frajer još ni ne zna da postojim. Uglavnom, meni treba netko s kim mogu satima pričat o melodiji i strukturama pjesama.

- Koji vam je najdraži spot koji ste do sada snimili i zašto?

Najdraži spot bi nekako bio Revolution jer je bila super atmosfera na snimanju od početka do kraja, Srećko i Nina su poremećeni, svaki na svoju straru, a opet je sve teklo u profesionalnom tonu, bez iznenađenja i problema. Bilo je definitivno jako puno prostora za improvizaciju i kreativu na samom snimanju. Znaš da je bilo dobro kad snimanje od 16 sati završi sa smijehom i agresivnim hajvfajvanjem. Spotovi su inače dosta težak medij za ispričati priču ili prikazati bend u 3 ili 4 minute, a ovaj je to uspio. Svatko ko kaže drugačije, hejta bezveze. Rekao sam prije, hejt je dosadan. Spot nam je definitivno digao ljestvicu za sve ostale radove koji će u budućnosti izaći ispod čekića. I srpa. Jer smo komunisti. I nosimo crvena odijela.

- Koja pjesma Slow Motion Suicidea ima najveće značenje za vas i zašto?

Definitivno Castaway. Od nje je sve nekako krenulo, a i jako je volim izvoditi uživo jer smo promijenili aranžmane i vokalne dionice.

Slow Motion Suicide

Podijeli članak