Drama iza kamera

Nakon skandala s komičarom, moguće je da Oscari neće imati voditelja - zašto nitko ne želi nekad najtraženiju gažu u Hollywoodu?


Ines Madunić
09.01.2019.21:00
Nakon skandala s komičarom, moguće je da Oscari neće imati voditelja - zašto nitko ne želi nekad najtraženiju gažu u Hollywoodu?
Profimedia

sažeto

Kevin Hart rekao je da ne želi voditi Oscare, a organizatori još nisu našli zamjenu


Ines Madunić
09.01.2019.21:00

Početkom prosinca prošle godine objavljeno je kako će komičar Kevin Hart voditi dodjelu Oscara 25. veljače u Los Angelesu. No, ubrzo je objavljen članak na Guardianu o njegovim tvitovima iz 2009. i 2010. godine u kojima je pisao homofobne šale, između ostalog kako bi se odrekao svog sina da sazna da je homoseksualac.

Organizacija Oscara, američka filmska akademija, uvjetovala je Hartovu gažu njegovom isprikom LGBT zajednici, što je on odbio i odlučio da neće prihvatiti posao.

U međuvremenu se čak i ispričao, zatim je gostovao kod Ellen DeGeneres, koja je otvorena lezbijka već više od 20 godina, pa je i ona navijala za to da ga Akademija ipak zaposli - navodno ih je čak i zvala - no sve je propalo.

Hart je izjavio da mu ne pada na pamet prihvatiti posao.

"Objasnio sam da sam napredovao, narastao i u tom sam vremenu naučio puno. Više neću pričati o tome. Ako vi ne vidite da sam dobra osoba, to je vaš problem. Ne bih trebao dokazivati tko sam", rekao je Hart.

Također je izjavio da neće prihvatiti posao jer se više ne stigne pripremiti, a on je perfekcionist.

No, od toga je prošlo već gotovo mjesec dana, a Oscari još nemaju voditelja. Organizatorima je jasno da vrijeme leti, nemaju više vremena, ali nikako ne mogu pronaći osobu koja bi se sada uhvatila posla.

"To je gaža na kojoj su oči cijeloga svijeta uprte u tebe. A kad radiš tako nešto u čemu si u centru pozornosti, s toliko fokusa na tebi i toliko intenziteta, moraš biti spreman na puno mišljenja od puno različitih ljudi. Pokušavam se sjetiti kad su posljednji put svi bili zadovoljni voditeljem Oscara - prošlo je jako puno vremena", rekao je komičar Seth MacFarlane, koji je bio domaćin Oscara 2013. Objašnjava kako je posao zabavan, ali...

"Općenito, dodjele nagrada su dosadan i zastarjeli format. Nije lako napraviti ih zabavnima za ljude koji su naviknuti na drugačiji način zabave. Posao je težak i ne čudim se što ne mogu pronaći nekoga tko bi vodio Oscare", rekao je MacFarlane.

Njegov kolega Jimmy Kimmel vodio ih je 2017. i 2018. godine, ali je već nakon prvog puta rekao da to ne želi ponoviti.

I dok neki misle da bi zamjena mogla biti Ellen DeGeneres, jer je jedna od onih komičarki koje većina ljudi voli - a i vodila je Oscare 2014. - navodno organizatori razmišljaju o tome da imaju više prezentera koji bi se rotirali i izvodili skečeve, nešto u stilu Saturday Night Livea. Klasičnog domaćina jednostavno neće biti.

To ne bi bio prvi put. Isto se dogodilo 1989. godine, no ta se dodjela pamti kao jedna od najlošijih.

Tijekom sedamdesetih postojao je sustav nekoliko različitih voditelja koji su se rotirali, i to je trajalo šest godina zaredom. Primjerice, 1973. godine voditelji su bili Carol Burnett, Michael Caine, Charlton Heston i Rock Hudson.

dodjela nagrada

dodjela Oscara

Oscari

Ellen DeGeneres

Jimmy Kimmel

voditelji

Kevin Hart

Seth MacFarlane

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter