Gdje je nekad najpopularnija menekenka na svijetu?

'Ne brinem se oko starenja, to bi bio gubitak vremena, nosim istu odjeću kao i moja kći'


Ines Madunić
13.03.2018.13:50
'Ne brinem se oko starenja, to bi bio gubitak vremena, nosim istu odjeću kao i moja kći'
Getty Images

sažeto

Twiggy danas dizajnira odjeću i ne brine se oko godina


Ines Madunić
13.03.2018.13:50

Ultimativna "it" cura šezdesetih, i jedna od prvih uopće, manekenka Twiggy, i danas je aktivna u modnom svijetu. Iako ima 68 godina, kaže da ju starenje uopće ne zamara.

"Nema smisla brinuti se oko godina, to bi bio gubitak energije i potpuno kontraproduktivno. Ne možeš učiniti ništa da to zaustaviš, zato mislim da treba uživati u životu, slaviti svoje godine i biti zahvalan za sve što imaš", rekla je Twiggy, pravog imena Lesley Lawson. Kaže kako se na pragu 70. oblači kao i njezina kći Carly, koja ima 39 godina. Twiggy od 2012. godine dizajnira odjeću za brend Marks&Spencer.

Getty Images

"Ja ne smišljam odjeću za žene od 60 godina, nego za sve žene. Mrzim ograničenja i kad mi ljudi govore da ne smijem nositi neke komade odjeće samo zato jer imam određeni broj godina. Moja kći i ja nosimo iste traperice, majice i jakne", kaže.

Kad ne radi, bivša manekenka najradije provodi vrijeme sa svojom unukom Joni (3).

Profimedia

"Nikad nisam mislila da ću neko dijete voljeti kao što volim svoju kćer. Ali, Joni je unijela potpuno novu dimenziju u moj život. Svaki slobodan trenutak provodim s njom, a moj suprug se šali da je dobio unuku, ali izgubio ženu", kroz smijeh je rekla.

manekenka

dizajnerica

twiggy

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter