'Svi smo mi iz istog filma'

Ne možete do Sarajeva? Zato filmski festival dolazi do vas, gdje god da jeste


100posto
11.08.2017.12:35
Ne možete do Sarajeva? Zato filmski festival dolazi do vas, gdje god da jeste
Promo

sažeto

Sve što vam je potrebno je računalo, pametni telefon ili drugi uređaj s pristupom na internet


100posto
11.08.2017.12:35

Ljeto u Sarajevu već se 23. godinu zaredom veže uz dobar film i neponovljivu festivalsku atmosferu. Ove godine ta će se atmosfera, barem na kratko, osjetiti u gradovima diljem regije.

"The other side of hope" naziv je filma koji ove godine otvara festival, a svoje drugo prikazivanje pred publikom u Sarajevu imat će 12. kolovoza kada i vi možete biti dio ove projekcije. Kao partner festivala, Atlantic Grupa je ove godine omogućila cijeloj regiji da samo jednim klikom osjeti duh Sarajevo film festivala. Suradnja Sarajevo Film Festivala i Atlantic Grupe traje više od deset godina, a ove godine Atlantic Grupa ljepotu samog festivala donosi u države regije putem online prijenosa.

Posjetite stranicu www.svismomiizistogfilma.com 12. kolovoza točno u 21 sat i "otputujte" na ovaj predivni festival.

Promo

Da bi ova dinamična drama koja na pomalo humorističan način predstavlja i povezuje dvije potpuno različite životne priče jednog finskog trgovca i sirijskog izbjeglice, došla iz Sarajeva do vašeg doma, dovoljno je iskoristiti jedan od vaših pametnih uređaja. Online platforma www.svismomiizistogfilma.com predstavlja kanal preko kojeg će festivalska atmosfera zajedničkog gledanja filma, barem na 98 minuta, povezati Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo.

Zajedno s publikom u Sarajevu, imate priliku pogledati film „The other side of hope“, filmsko ostvarenje koje je osvojilo nagradu prestižnog Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Ova dinamična drama finskog redatelja Akija Kaurismäkija s primjesama komedije, putem spomenute platforme prikazivat će se u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Kosovu i time će, barem na 98 minuta, povezati cijelu regiju sa srcem Sarajeva.

Donesite i vi 23. Sarajevo Film Festival u vaš dom jer "Svi smo mi iz istog filma".

Sarajevo

filmski festival

Sarajevo film festival