Intervju s Markom Toljom

'Ne smatram se zvijezdom jer kod nas to ne postoji, samo si neki umišljaju takav status'


Mirjana Filipović
07.11.2017.08:40
'Ne smatram se zvijezdom jer kod nas to ne postoji, samo si neki umišljaju takav status'
Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

sažeto

Mladi pjevač otkrio nam je svoje planove za iduću godinu


Mirjana Filipović
07.11.2017.08:40

Već godinama Marko Tolja (33) jedan je o onih pjevača za koje znamo da fura svoj film. Posvetio se nekim svojim žanrovima, kao što su jazz i swing, i u tome je već svima prepoznatljiv. Mladi Riječanin u razgovoru nam je rekao kako se unatoč tome što njegova karijera traje više od deset godina uopće ne smatra zvijezdom.

"Smatram se najobičnijim čovjekom koji ima tu veliku sreću da se profesionalno bavi glazbom. Na tome sam doživotno zahvalan svima koji me podržavaju i pružaju mi taj luksuz da mi je najveća ljubav ujedno i posao", kaže Marko. Dodaje kako u Hrvatskoj takve kategorije niti ne postoje.

"Premala smo mi država da bi netko mogao živjeti životom kao prava zvijezda. Kod nas samo postoje oni koji su sami sebi zvijezde pa se tako i prezentiraju u medijima", kaže pjevač. No, ipak neki imaju malo viši status, kako za sve nas, tako i za Marka Tolju, koji je tijekom godina surađivao s mnogo glazbenika.

"Imao sam tu sreću da sam pjevao sa svima koje cijenim. Naravno, najveća sreća mi je bila nastupati s Oliverom koji mi je od malih nogu bio glazbeni uzor. Nastupali smo skupa više puta na raznim pozornicama ali još nismo stigli snimiti duet jer nije naletjela prava pjesma. Nadam se da ću si i taj sam uskoro ostvariti", rekao nam je. Gledajući na svoju karijeru, teško mu je rezimirati sve što je doživio.

"Uh, teško je toliko lijepih trenutaka, koncerta, druženja s publikom, iznenađenja nagurati u nekoliko rečenica. Mogu reći da sam cijelo vrijeme davao najbolje što sam u tom trenutku mogao i znao. Radio sam uvijek sa srcem i onda kada baš i nije išlo i možda bi bilo lakše da sam se prilagođavao, ali to jednostavno onda ne bi bio ja. Uvijek sam radio sve za dobrobit glazbe pa iako mi se to više puta i nije isplatilo. Ali mislim da je baš zbog svega toga moja dosadašnja karijera stabilna i izgrađena na čvrstim temeljima. Sada nakon deset godina mogu reći da mi se sve vraća i uživam radeći ono što najviše volim", rekao nam je pjevač, koji će uskoro uploviti u bračnu luku sa svojom dugogodišnjom djevojkom pa je sad u fazi planiranja vjenčanja. A uz sve to, čeka ga i aktivna koncertna sezona.

"Do kraja 2017. ima još puno koncerata i nastupa diljem Hrvatske tako da će sva energija biti usmjerena u to. Trenutno dovršavam novi singl "Tišina" s kojim ću nastupiti na Zagrebačkom festivalu. Vratio sam se i svom klaviru i gitari i aktivno pišem nove pjesme tako da će se uskoro pojaviti i novi autorski album što me posebno veseli jer zadnji takav sam izdao 2012. godine. Nakon izlaska albuma uslijedit će sigurno i promotivna turneja tako da će i 2018. biti jako vesela i aktivna", kaže Marko. U pauzama od posla najviše voli otići u Rijeku i družiti se sa svojom "starom ekipom".

"A ljeti je barka najveći anti stress! Dobra knjiga isto pomogne", kaže Riječanin, koji nam je priznao da bi se u nekom drugom životu, da se ne bavi glazbom, sigurno bavio arhitekturom i dizajnom. Srećom za sve njegove obožavatelje, izabrao je glazbu.

glazba

intervju

music beats

pjevač

Marko Tolja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter