Ljepota, ambicija i partija

Nekad su se misice družile s nogometašima, a danas se uključuju u političke stranke: 'To je logično, one jedine znaju sve o miru u svijetu'


Ines Madunić
17.10.2018.13:00
Nekad su se misice družile s nogometašima, a danas se uključuju u političke stranke: 'To je logično, one jedine znaju sve o miru u svijetu'
Getty Images

sažeto

Zagrebački gradonačelnik definitivno prednjači s misicama u svojim redovima


Ines Madunić
17.10.2018.13:00

Čini se da su u Hrvatskoj jedini pravi celebovi upravo političari. I dok su se nekad, doduše ljubavno i intimno, povezivali misice i nogometaši, sad se priča samo o poslovnim vezama manekenki i političara. Misice se sve češće uključuju u političke stranke, najprije na lokalnoj, a onda i na višim razinama, a to provjereno daje veću i bolju vidljivost političarima na sceni.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pohvalio se nedavno kako su u njegovu Stranku rada ušli mladi sportaši i misice. Bandić je već više od dva desetljeća u politici i jako dobro zna da je od kvalitetnog programa bolje uložiti u kvalitetne ljude oko sebe, a još je bolje ako je osoba ugodna oku. Zato se često okružuje misicama, a nedavno je izjavio kako ih je Stranci rada četiri. Jedna od njih je Natalija Prica Oreški, nekadašnja Miss Universe.

Osim toga, Natalija je i stomatologinja te radi u struci, piše doktorat, a završila je i poslijediplomski stručni studij ekonomije, ali i zastupnica je u Gradskoj skupštini. Tamo je zamijenila Anu Rucner, violončelisticu koja je također bila na Bandićevoj listi.

Natalija nije prva misica uz Bandića. Nekadašnja Mrs. Globe Iva Mia Erak bila je njegova glasnogovornica. Posao je dobila zahvaljujući prijašnjem iskustvu u stranci Demokratski centar, ali i u Agrokoru, VIP-u i RTL-u, gdje je radila u odnosima s javnošću.

"Moj ulazak u politiku bio je logičan slijed mog odrastanja, ali i sudbina. Odrasla sam u diplomatskom miljeu, u obitelji u kojoj se razgovaralo o politici i javnim poslovima. Vrlo rano sam upoznala primanja i prijeme i to je za mene bila svakodnevica. Naravno da kao dijete ne razmišljate o javnoj i političkoj karijeri koju ćete možda ostvariti jednoga dana. Ali je sigurno da je taj dio mog života odredio neke moje kasnije i današnje životne stavove i ambicije", rekla je svojedobno.

Elvir Tabaković/Cropix

Bandića se povezivalo i sa zapošljavanjem Sarah Ivanković ex Ćosić, koja je bila Miss Universe, a onda je bez natječaja dobila posao u Zagrebačkom holdingu te je prebačena u ZET kao voditeljica projekata. Sarah je diplomirana ekonomistica, ali problem je bio što je zaposlena ne samo bez natječaja, nego i u vrijeme racionalizacije kad je zapošljavanje u Holdingu bilo zabranjeno, a onda se saznalo i da je njezin otac Damir Roda Ćosić, splitski gradski vijećnik koji je do tog mjesta došao na listi Stranke rada Milana Bandića.

Nije Bandić jedini koji uživa potporu misica. Donedavni čelnik ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović ljetos je dobio potporu aktualne Miss Hrvatske Tee Mlinarić.

I to taman u vrijeme kad je podignuo pobunu u stranci u kojoj više nije član.

"Pozivam ovom prilikom svu mladež i sve članove HDZ-a grada Senja i cijele županije da daju potporu dr. Darku Milinoviću. Ja to radim iz razloga jer je u svome radu puno pomogao Senju, Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj. Ponosna sam što sam postala član HDZ-a", rekla je tom prilikom Mlinarić.

Je li u HDZ-u ostala i nakon što je Milinović izbačen, ostaje misterij, no već je ranije istaknula kako se ne planira baviti politikom nego je "samo htjela pomoći dobrom čovjeku kao što je on to učinio za nas".

Katarina Prnjak Miss Hrvatske bila je 2011. godine, a onda se uključila u rad SDP-a. Šibenčanka je istaknula kako je bila nezadovoljna politikom na svim razinama pa se odlučila aktivno uključiti.

"Smatram da svaki pojedinac može doprinijeti društvu i da je puno korisnije da se aktiviramo nego virtualno moraliziramo ne čineći ništa. Moj osnovni posao vezan je za modeling već dugi niz godina, a politički angažman ne služi mi kao poluga za osobnu promociju", rekla je Prnjak.

Nikša Stipaničev/Cropix

Katarina Banić bila je Miss Hrvatske godinu dana prije Prnjak, ali ona je otišla na drugu stranu - ekstremno desno. Na izborima 2011. bila je prva na listi HČSP-a u devetoj izbornoj jedinici. Danas je zaposlena u Splitsko-dalmatinskoj županiji te se bavi "koordinacijom i razvojem".

Veliki boom misica u politici kratko nam je komentirala komičarka Marina Orsag. Ona smatra da je to pozitivan trend.

"To je najbolje što nam se moglo dogoditi. Pa tko bolje razumije mir u svijetu od misica? To je ono što smo svih ovih godina čekali, da nam netko donese mir na Balkanu i u svijetu i sad smo konačno došli do te razine. Trump je pokazao da je to dobar smjer sa svojom Melanijom, a to je svakako primjer koji želiš slijediti. Ionako stalno moramo gledati te političare, pa barem neka onda budu neki lijepi ljudi", rekla nam je Marina, dodajući kako je to logičan korak nakon što su se sportaši počeli uključivati u rad političkih stranaka.

političari

Natalija Prica Oreški

političke stranke

misica

Tea Mlinarić

Katarina Prnjak

Iva Mia Erak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter