Živjeli mladenci i estradni kraljevi vjenčanja

Nekima je sramota nastupati na svadbama, dok su drugi na tome izgradili karijeru i pokupovali stanove u Zagrebu


Ines Madunić
25.12.2018.17:00
Nekima je sramota nastupati na svadbama, dok su drugi na tome izgradili karijeru i pokupovali stanove u Zagrebu
Instagram

sažeto

Apsolutna kraljica svadbi je Maja Šuput, dok je Jole najtraženiji pjevač


Ines Madunić
25.12.2018.17:00

U estradnim krugovima mnogim je izvođačima ispod časti nastupati na vjenčanjima. Velikim zvijezdama to je neprihvatljivo i ne bi se pojavili u sali pred mladencima, a neki za goleme novce dođu i odrade kraći set.

Takav je Jasmin Stavros, koji je uzimao i do 8000 eura kako bi otpjevao dva seta po sat vremena isključivo svog repertoara. Tako se pojavio na svadbi Martine Novosel i Ante Todorića. Danas manje nastupa po svadbama.

Jacques Houdek također je poznat kao popularan "poklon" mladencima pa dođe otpjevati nekoliko svoih pjesama. Tako je u jednoj noći "upao" na četiri vjenčanja i na kraju sve to stavio u spot za pjesmu "Kad nekoga voliš".

Jacques otvoreno kaže da obožava dolaziti na vjenčanja i iznenaditi mladence te da mu je to jedan od najljepših dijelova posla uopće.

Indira Levak počela je nastupati na svadbama nakon što je izašla iz Colonije. Često nastupa s tamburšima, a navodno je znala uzeti i do 50.000 kuna.

Dražen Zečić i Mladen Grdović također su popularni na vjenčanjima, ali oni odrađuju pune gaže.

Grdović je svojedobno uzimao po 10.000 eura, a on je jedan od onih koji sviraju doslovno cijelu noć – dokle god ima gostiju. Grdi je, s Halidom Bešlićem i klapom Intrade, nastupao na vjenčanju Vanje i Luke Modrića.

Na svadbama često nastupaju i od njih praktički žive Pamela Ramljak, Ivana Marić, Neda Parmać, Ivana Banfić, Antonija Šola, Sandi Cenov, Gazde...

 
 
 
View this post on Instagram

🎤🎶❤ #nemadožena #girlpower #andersoni #pamelaramljak

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak) on Nov 11, 2018 at 9:16am PST

"Banfićka isto radi svatove, pa znamo jedna drugoj 'prebaciti' mladence ako smo već zauzete sa svojim bendom. Ivana Marić to radi već godinama, ona je puna i petkom i subotom. Ima posla za sve... Mi pjevači trebamo raditi svoj posao, a naš je kao i svaki drugi. Bitno mi je raditi, a ne sjediti kući i plakati. Nikom ne padaju pare s neba", rekla je Pamela Ramljak, koja s bendom uzima oko 2500 eura za nastup, a pjeva sve osim turbo folka.

No, najveće zvijezde hrvatskih svadbi definitivno su Maja Šuput i Joško Čagalj Jole.

Maja je već godinama na glasu kao vrhunska zabavljačica koja na vjenčanjima uspije rasplesati i one najukočenije. S bendom uzme oko 6000 eura, a upućeni tvrde da vrijedi svakog novčića.

 
 
 
View this post on Instagram

Kod nas je veseloooo 🎤🎤🎤 wedding night ❤️

A post shared by majasuput (@majasuput) on Nov 18, 2017 at 1:18pm PST

Maja uspije toliko razgaliti goste da su mnogi spreni iskeširati sve što imaju, pa smo tako na jednom videu vidjeli i kako pjevačicu kum zasipa novcem, a ona ga smiruje. Maja je, između ostalih, pjevala na svadbi Filipa Glavaša.

Joško Čagalj Jole ima sličnu cijenu kao i Maja, oko 6000 eura, a isto je vrhunski zabavljač koji do samog kraja ne prestaje s pjesmom.

"Jedino što na svadbama ne pjevam je jazz i turbo folk. Sve drugo pjevam; i pop i rock, zabavnu, klapsku, rokericu, tamburašku, sevdah, narodnjake... Sve što mislim da zvuči dobro i zabavlja narod. Pjevam od Olivera, Gibe, Parnog valjka pa do Halida i Harisa Đinovića. Treba imati municije, repertoara za pjevati šest setova po 45 minuta, a da sve drži vodu", kaže Jole.

svadba

Maja Šuput

nastup

Jacques Houdek

Jole

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter