Sve što niste znali o Nicole Kidman

Kome je spasila život, a čije je uloge odbila?


Dolores Drvodelić
07.03.2017.21:40
Kome je spasila život, a čije je uloge odbila?
Gareth Cattermole/Getty

sažeto

Ona je jedna od najpoznatijih glumica uopće, no svoj život svim silama štiti od znatiželjnih korijena


Dolores Drvodelić
07.03.2017.21:40

Rođena je na Havajima, iako je zapravo svi smatraju Australkom, s obzirom na to da je ondje proživjela cijelo svoje djetinjstvo i za Australiju je silno vezana. Riječ je o jednoj od najpoznatijih glumica uopće, Nicole Kidman, a premda je globalno slavna, uvijek svoju privatnost drži podalje od očiju javnosti, a mi vam donosimo neke zanimljivosti koje o 49-godišnjoj glumici vjerojatno niste znali.

Nicole je proslavila uloga u filmu 'Dani groma', u kojem je glumila s tada budućim suprugom Tomom Cruiseom. Tom i Nicole bili su u braku 11 godina, a posvojili su i dvoje djece. Iako je danas glumica u braku s country zvijezdom, Keithom Urbanom, malo je poznato da je Nicole između dva braka bila zaručena za još jednog muškarca.

Sve je otkrila na nedavnom intervjuu o svojoj novoj seriji Male velike laži, u kojoj glumi s kćeri svog bivšeg zaručnika. Kći je Zoe Kravitz, a famozni muškarac koji je svojedobno zaručio Nicole bio je glazbenik Lenny Kravitz.

Patrick Riviere/Getty

Njen sadašnji suprug Keith, priznao je također nedavno, kako je čak četiri mjeseca skupljao hrabrost da Nicole pozove van. Iako je Nicole tvrdila da to nije istina, već da mu se uopće nije svidjela na prvu, Keith joj je uzvratio s opisom trenutka u kojem ju je prvi put vidio uživo. "Klizila je kroz prostoriju kao da lebdi, izgledala je kao da nije s ovoga svijeta", rekao je Nicolein zaljubljeni suprug.

Vittorio Zumino Celotto/Getty

Osim u privatnom životu, Nicole je prezgodne muškarce susretala zbog svog posla, a jednom je glumcu spasila život. Na snimanju filma Australija sa svojim kolegom iz, pa Australije, Hughom Jackmanom, izvela je spašavanje zbog kojeg joj je pljeskao čitav set. Njih su dvoje snimali scenu tijekom koje su trebali ležati u vrećama za spavanje pod zvjezdanim nebom. Hugh je već legao, a tik što će istu stvar napraviti i Kidman, uočila je škorpiona na njegovoj nozi. Odmah mu je rekla da se nikako ne smije pomaknuti, uzela svoj šešir i njime uhvatila škorpiona. Pustila ga je na slobodu, jer ne bi nikad mogla ubiti životinju.

Carlos Alvarez/Getty

Na velikom ekranu glumica je radila s najvećim zvijezdama, no s Bradom Pittom nije imala značajnijih uloga. Sve se trebalo promijeniti prije nešto više od deset godina, kad je Nicole bila ponuđena uloga koja je spojila Brada i Angelinu Jolie - gospođe Smith. Nicole je morala odustati od uloge zbog prenatrpanog rasporeda, no producentima je svejedno preporučila Brada. On je htio odustati od uloge kad i Nicole, no prihvatio ju je nakon što je čuo da je ulogu prihvatila Angie. Ostalo je poznata priča.

S filmskih setova nije se čulo da Nicole dramatizira ili da glumi kraljicu, no imala je svojih "scena". Tijekom proba na setu Moulin Rougea, glumica je do kasnih noćnih sati vježbala koreografiju na visokim petama, a onda se tako umorna popiknula, pala i jako povrijedila. No ta povreda nije se mogla mjeriti sa slomljenim rebrom - zbog korzeta. Nicole je htjela ući u korzet obujma od 45 centimetara, a dok je na asistenticu vikala da joj ja steže što jače, puklo joj je rebro. Glumica i izgleda krhko, no to je ponajviše zbog njenog svijetlog porculanskog tena. Zanimljivo je da je glumica zapravo manekenski visoka - ima 180 centimetara.

glumica

Nicole Kidman

slavni

Podijeli članak