Nema promjene

Nije uspjela: Miranda iz 'Seksa i grada' izgubila izbore od iskusnijeg demokrata, ali želi ostati u politici


Ines Madunić
14.09.2018.21:00
Nije uspjela: Miranda iz 'Seksa i grada' izgubila izbore od iskusnijeg demokrata, ali želi ostati u politici
Profimedia

sažeto

Cynthia Nixon htjela je biti kandidatkiknja Demokratske stranke na izborima za njujorškog guvernera


Ines Madunić
14.09.2018.21:00

Njujorški guverner Andrew Cuomo dobio je još jedno zeleno svjetlo od svoje Demokratske stranke da se nominira za tu poziciju. Njegova izazivačica bilaje glumica Cynthia Nixon, kojoj je to bio prvi pokušaj političkog angažmana. Nixon, najpoznatija po ulozi Mirande u "Seksu i gradu", željela je osvojiti titulu nominirane demokratkinje te bi tako ušla u političku utrku za guvernera države New York.

No, Cuomo ju je pobijedio sa 65 posto glasova, dok je Nixon osvojila 35 posto.

Ona je svog protivnika tijekom kampanje nazivala "pokvarenim korporativnim demokratom", dok je on njoj predbacivao nedostatak političkog iskustva.

"Nisam zadovoljna s rezultatom, ali nisam obeshrabrena. Počeli smo ni s čim i zaradili smo svaki glas, a išli smo protiv jednog od najmoćnijih guvernera u Americi", rekla je Nixon, koja se planira i dalje angažirati u politici.

Njezina kampanja išla je više lijevo od Cuoma, koji je zbog toga i sam donio neke odluke koje nije planirao; tako će, izgleda, uskoro legalizirati rekreacijsku uporabu marihuane te mogućnost glasanja za osuđenike koji su na uvjetnoj kazni.

Nixon je išla dalje te tražila mogućnost izdavanja vozačkih dozvola za nedokumentirane imigrante, veće poreze na bogate i povećani budžet za obrazovanje.

U kampanji su je podržale mnoge slavne kolegice i kolege, kao što su Sarah Jessica Parker, Amy Schumer, Michael Moore, Lena Dunham, Allison Janney, Zachary Quinto, Cardi B, Rosie O'Donnell, Nicki Minaj...

izbori

New York

Seks i grad

Cynthia Nixon

guverner

Miranda Hobbes

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter