Rat na vrhu

Nisu joj dali naslovnicu pa se naljutila: Melania je bijesna na kraljicu mode, nazvala ju je licemjernom i uskogrudnom


Ines Madunić
17.04.2019.14:00
Nisu joj dali naslovnicu pa se naljutila: Melania je bijesna na kraljicu mode, nazvala ju je licemjernom i uskogrudnom
Profimedia

sažeto

Prva američka dama ozbiljno se naljutila na urednicu Voguea jer joj nije dala naslovnicu časopisa


Ines Madunić
17.04.2019.14:00

Melania Trump karijeru je počela kao manekenka u rodnoj Sloveniji. Već sa 16 godina snimila je prvi session s fotografom Stanom Jerkom, a s 18 je počela raditi u Milanu i Parizu. Agent Paolo Zampolli primijetio ju je i nagovorio da ode u New York, gdje je nastavila manekensku karijeru.

Zampolli je bio i prijatelj Donalda Trumpa, kojeg je upoznala na tulumu 1998. godine i počeli su svoju vezu koju su okrunili brakom 2005. godine.

Profimedia

Melania je odradila snimanja za magazine Avenue, Vanity Fair, Philadelphia Style, New York Magazine i Vogue, no tek joj je udaja za Trumpa donijela prvu i zasad jedinu naslovnica prestižnog američkog Voguea. 

A sudeći prema riječima šefice "modne Biblije", bit će to i posljednja.

Naime, u nedavnom intervjuu s Christianom Amanpour kreativna direktorica Anna Wintour komentirala je tradiciju Voguea da na naslovnicu stavljaju prve dame, ali i bez eksplicitnog spominjanja Melanije dala do znanja da ne planiraju nikakvo snimanje s njom.

Wintour je pojasnila kako se Vogue politički svrstao na demokratsku stranu, što je bilo otvoreno komunicirano za vrijeme izbora 2016. godine, kad je Trump pobijedio Hilary Clinton.

Vogue

"Ja, kao i svi u izdavačkoj kući Condé Nast, smatramo kako se treba zauzeti za ono u što vjerujemo i treba pokazati stav. U Vogueu profiliramo žene u koje vjerujemo. Pogotovo nakon poraza Hilary Clinton. Žene trebaju biti na vodećim pozicijama i planiramo ih poduprijeti u tome", rekla je Wintour.

Pa iako ju nijednom nije prozvala, Melania Trump imala je potrebu reagirati na njezine izjave i to objavom za medije.

"Naslovnica Voguea ne definira gospođu Trump. Tamo je već bila i to puno prije nego što je postala prva dama. Njezina uloga prve dame SAD-a i sve što radi je puno važnije od nekog površnog photo shoota i naslovnice. Ovo samo dodatno pokazuje koliko je pristrana modna industrija i koliko je nesigurna i uskogrudna Anna Wintour zapravo. Nažalost, gospođa Trump je naviknuta na ovakvo ponašanje", stoji u službenoj objavi njezina ureda.

Prilično je zanimljivo kako Melania, odnosno njezin PR tim naziva modnu industriju "površnom", kad je to jedini posao kojim se ona u svom životu bavila i nekad joj snimanja za časopise nisu bila nevažna, nego su joj plaćala račune.

Vogue

Licemjerje u službenoj izjavi vjerojatno se odnosi na činjenicu kako je Michelle Obama, Melanijina prethodnica, na naslovnici Voguea bila tri puta za vrijeme mandata svog supruga.

Melania Trump

Vogue

naslovnica

Anna Wintour

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter