Gdje je nestao Vanilla Ice?

Njegov hit 'Ice Ice Baby' nekad je pjevalo pola planeta, a on danas slavi 50. rođendan


Mirjana Filipović
31.10.2017.08:30
Njegov hit 'Ice Ice Baby' nekad je pjevalo pola planeta, a on danas slavi 50. rođendan
Profimedia

sažeto

Iako se glazbom bavio i kasnije, uspjeh spomenutog hita nekadašnji reper nije uspio ponoviti


Mirjana Filipović
31.10.2017.08:30

Njegovo puno ime je Robert Matthew Van Winkle, no poznatiji je kao Vanilla Ice. Nakon što je pokorio glazbene ljestvice s hitom 'Ice Ice Baby', povukao se iz zvjezdanog svijeta. Danas spada među one pjevače koje uvrštavaju u prokletstvo jednog hita. Vanilla danas slavi 50. rođendan, pa smo odlučili istražiti gdje je nestao i što danas radi.  

Glazbom se počeo baviti nakon što je poslije motorističke utrke, kojima je bio opsjednut, ozlijedio gležanj. U periodu dok je čekao da  ozljeda zacijeli, u glazbi je pronašao spas. Iako je 1989. godine izdao debi album 'Hooked', uspjeh je postigao s tek poboljšanom verzijom nazvanom 'To the Extreme'. Single 'Ice Ice Baby' prodao se u više od 40 milijuna primjeraka diljem svijeta, a bila je to i prva hip hop pjesma koja se našla na prvom mjestu Billboardove ljestvice. Iako se glazbom bavio i kasnije,

Problemi sa zakonom

Nekadašnja rap zvijezda proteklih je godina imao i problema sa zakonom. S policijom je imao problema jer se fizički sukobio sa svojom sada već bivšom suprugom Laurom, a prije dvije godine uhićen je nakon što su ga optužili da je provalio u napuštenu kuću na Floridi i ukrao namještaj, grijač za bazen, bicikl i još nekoliko predmeta.  

Nova karijera

No on se nije dao smesti. Nakon što mu je karijera krenula nizbrdo pokrenuo je portal za nekretnine pa danas dijeli savjete investitorima kako mogu profitirati od prodaje kuće. Nekad popularni reper tako sam kupuje kuće ispod cijene te ih renovira i onda prodaje po dvostruko većim cijenama. O svemu je napisao i knjigu te snimio reality 'The Vanilla Ice Crew'.

star vibes

Vanilla Ice

Ice Ice Baby

Podijeli članak