Sjećate se ovih vremena?

Prisjetili smo se kako je to izgledalo nekad: U Hrvatskoj je buktio rat, a one su svoju zemlju branile ljepotom


Barbara Marinović
04.08.2018.09:00
Prisjetili smo se kako je to izgledalo nekad: U Hrvatskoj je buktio rat, a one su svoju zemlju branile ljepotom
CROPIX

sažeto

Fani Čapalija, Branka Bebić i Anica Kovač - Do danas je teško nadmašiti njihove uspjehe


Barbara Marinović
04.08.2018.09:00

Poznata je Hrvatska kao zemlja divne prirode, ukusne hrani i lijepih žena. Dokazivale su to svojedobno i hrvatske predstavnice na raznim izborima za Miss svijeta, znale su za svoju malu zemlju izboriti prave uspjehe. I ne govorimo o eri umjetnih noktiju, trepavica, silikona, ekstenzija - govorimo o prirodnoj ljepoti koja osvaja na prvi pogled. Početkom rujna birat će se nova Miss Hrvatske, djevojke su već u Šibeniku na pripremama za finalnu večer, odabrano je 16 cura koje će se boriti za prestižnu titulu. Dok se cure pripremaju i bore, podsjećamo vas na one koje su ušle u legendu hrvatskih izbora ljepote, sigurno smo i da imate svoju favoritkinju.

Fani Čapalija - 1993. godine

Splićanka je te godine na svjetskom izboru ljepote u Hrvatsku donijela titulu Miss Europe. Na samom svjetskom izboru ušla je u zadnjih pet finalistica, a u legendu je ušla kada je tijekom odgovaranja na pitanje žirija rekla: 'It's OK!'. Iako joj se smiješila velika karijera, Fani se po povratku u domovinu zaljubila i udala za Ivicu Mornara. Nakon njihovog razvoda povukla se iz javnog života.

Branka Bebić - 1994. godine

Ljepotica iz Metkovića naslijedila je titulu od Fani Čapalije i uzela također titulu Miss Europe na svjetskom izboru. Bilo je ambiciozno očekivati da će se takav uspjeh ponoviti odmah nakon Fani, no Branka je osvojila svojom ljepotom. Kasnije je ostvarila i manekensku karijeru, no neki će stručnjaci reći: Mogla je i više! Danas je poslovna žena te je udana za Hrvoja Krstulovića s kojima ima tri dječaka.

Anica Martinović - 1995. godine

Najveći uspjeh dosad na izborima je za Hrvatsku izborila Anica Kovač, tada Martinović. Nakon sjajnih Fani i Branke, Anica je 1995. godine proglašena prvom pratiljom Miss svijeta. Otvorila su joj se vrata manekenskog svijeta, čime se bavila neko vrijeme. Potom se 2001. godine udala za nogometaša Roberta Kovača. S njim ima dvije kćeri i sina te je posvećena svojoj obitelji.

Miss Hrvatske

Fani Čapalija

Branka Bebić

miss svijeta 2017

Anica Ressler Šeks

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter