Izmislili su glumca

Oskarovka nosila prostetički penis i četiri sata bila na šminkanju kako bi se transformirala u 82-godišnjeg muškarca


Ines Madunić
12.10.2018.12:55
Oskarovka nosila prostetički penis i četiri sata bila na šminkanju kako bi se transformirala u 82-godišnjeg muškarca
Screenshot

sažeto

Redatelj i glumica izmislili su glumca i za njega napravili profil na IMDB-u


Ines Madunić
12.10.2018.12:55

U filmu "Suspiria" redatelja Luce Guadagnina svoju prvu ulogu ostvario je dotad nepoznati glumac Lutz Ebersdorf. Ovaj 82-godišnji Nijemac navodno je rođen 15. veljače 1936. u Münchenu, a njegova je obitelj pobjegla pred nacistima u Švicarsku, a potom u London. Tako barem stoji na portalu IMDB, a jedina uloga mu je u hororu "Suspiria", u kojem je glumio dr. Josefa Klemperera.

No, sad je otkriveno kako ta osoba uopće ne postoji, a ulogu 82-godišnjeg muškarca u filmu je zapravo imala - Tilda Swinton.

Oskarovka u remakeu filma kultnog talijanskog redatelja Daria Argenta glumi još dvije uloge, a cijela je ekipa filma ženska.

Swinton i redatelj Guadagnino prvotno su demantirali kako je ona utjelovila ulogu psihijatra Josefa Klemperera, a sad su konačno priznali da je ona četiri sata bila pod šminkom kako bi se transformirala u starca.

Koristili su prostetiku kako bi Tilda izgledala maskulino, a cijeli proces trajao je četiri sata. Navodno je nosila i prostetički penis.

Glumica kaže da su izmislili glumca samo zato da se malo zabave i da joj je žao što se tajna ipak otkrila.

"Moja ideja je bila da Lutz 'umre' tijekom montaže filma tako da na kraju imamo njegov 'In Memoriam'", rekla je Tilda. Film prati mladu plesačicu Dakotu Johnson koja dođe na angažman u berlinski plesni centar i ubrzo shvati da ju vode vještice, a u kinima će se naći 16. studenog. Glazbu je radio Thom Yorke, frontmen Radioheada.

"U srži filma je ženski identitet. Kad sam dao ovu ulogu Tildi, htio sam osigurati da postoji element ženstvenosti u svakom dijelu", rekao je redatelj Guadagnino.

snimanje filma

horor

transformacija

Tilda Swinton

Suspiria

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter