Uskoro kreće televizijski spektakl

'Osušio' sam se. Pet kilograma sam već izgubio... Ne bih htio da me izvrijeđaju na mrtvo ime'


Barbara Marinović
11.03.2019.17:00
'Osušio' sam se. Pet kilograma sam već izgubio... Ne bih htio da me izvrijeđaju na mrtvo ime'
Foto: Darko Tomas/CROPIX

sažeto

U nedjelju na Novoj TV kreće show 'Ples sa zvijezdama', a danas su predstavili sve pojedinosti onoga što nas očekuje


Barbara Marinović
11.03.2019.17:00

'Kad već postoji ta fama da sam o tome da sam najstroži, vjerojatno ne smijem izaći iz te fame pa ću biti najstroži! Ma šalim se, ako su ljudi dobri plesači, ako su dobre koreografije, ako sve to ima smisla kao što govorimo, naravno da ću braniti boje plesa. Ples nije samo zabava nego veliko odricanje, i sami znamo da kada treba nešto pripremiti da je to velika stvar. Ples je inače najteža profesija, prvo morate biti redovito na svim treninzima, morate imati kondiciju, morate imati figuru, biti muzikalni, i k tome plesati. To u svim ostalim umjetnostima nemate, sve to zajedno', priča nam Dinko Bogdanić, član žirija showa 'Ples sa zvijezdama' Nove TV.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Velika imena u žiriju, ali i pred njim

Uz Dinka, u žiriju se nalaze još tri jaka imena hrvatskog plesnog svijeta - hrvatska primabalerina Almira Osmanović, Nicolas Quesnoit i Tamara Despot. Plesni spektakl Nova TV predstavlja 17. ožujka, u nedjelju krene, kažu, pravi glazbeno-scenski spektakl. Okupili su za potrebe istog jedanaestero plesnih parova koje će kroz natjecanje voditi Janko Popović Volarić i Mia Kovačić. Produkcijski se očekuje jak show, barem ako je suditi po imenima koje je Nova TV okupila. Naći će se u plesnim cipelama Viktorija Đonlić Rađa, Ecija Ojdanić, Josipa Pavičić Berardini, Ana Vučak Veljača, Sonja Kovač, Davor Garić, Damir Kedžo, Marko Grubnić, Slavko Sobin, Ivan Šarić i Nives Celzijus.

'Osušio sam se'

Letvicu su podigli visoko, čak i samom uvodnom špicom koja je sjajno odrađena. Treninzi su u punom jeku, natjecatelji rade svakog dana po par sati, a Ivan Šarić nam se čak požalio da se 'osušio'. Kroz smijeh je komentirao da je ovo vjerojatno najteže što je ikad trenirao. Komičar ne krije oduševljenje pozivom koji je dobio za sudjelovanje u showu, no, kaže, nije ni sam znao u što se točno upleo. 'Iskreno, nisam znao u što sam se upleo, ovo je najteži projekt u kojem sam ikad sudjelovao, treniramo svaki dan, stalno nešto. Užasno je teško, ali i jako zabavno. Imam super partnericu, Paulu Jeričević, koja je jedanaest puta bila prvak države i putovala posvuda. Pazi na mene, ne pazi previše, jako je stroga, ali to meni i treba. Treba kontrolirati ove krakove od dva metra. Minimalno dva sata svaki dan treniramo, 'osušio sam se'. Bavio sam se tajlandskim boksom, plivanjem i veslanjem. Ovo je napornije od ta tri sporta zajedno. Jedno pet kilograma sam se istopio sigurno, ovo je aerobni trening, mozak jako puno radi, svaki dio mišića radi. Užasno iscrpljujuće, ali jako zabavno kad vidiš rezultat. Korana je oduševljena, najveća mi je potpora, užasno se zabavlja time što ne mogu niti hodati kad dođem doma. Jako joj je ovo zabavno i mislim da je jako sretna što će me moći gledati kako plešem', otkrio je Šarić za 100posto.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

'Imam partnera koji je jako samosvjestan, siguran, imao je fenomenalne rezultate'

U strogom treningu je i Nives Celzijus, koja nam kaže da nema nikakvih poriva za pobjedom. 'Ples je dio opće kulture, barem je poželjno znati neke osnovne korake, koje ja, moram priznati, nisam poznavala. Ako se neću pokazati kao neki megaplesački talent, naučit ću osnove i moći se pohvaliti da poznajem plesnu opću kulturu. Svaki dan imamo treninge oko dva, tri sata otprilike. Mislim da mi kandidati dosta radimo i doma. Ako ništa drugo, uhvatim se kako dok kuham ili perem, pripremam se za spavanje, markiram si koreografiju, vizualiziram svaki pokret. Mislim da je i to jedna vrsta rada. Isprobavam i neke pokrete doma pa tih dva, tri sata postanu i do pet sati na dan', priča Celzijus. Iako je već pobijedila svojedobno u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', kaže nam da nije natjecateljski raspoložena. 'Nisam neki natjecateljski tip, bilo bi mi draže da se i ne natječemo jer nemam to u sebi. Previše sam samokritična i uvijek sam onaj tip kojem su svi bolji nego ona sama. Sebe sam već otpisala na početku, ali zato imam partnera koji je jako samosvjestan, siguran, imao je fenomenalne rezultate u svojoj karijeri i vrlo je optimističan pa balansiramo', priča Nives. Ona se nije, kao Šarić, 'osušila', ali osjeća neke mišiće za koje nije znala da postoje. 'Primjećujem da se učvrste neki mišići, a lagano primjećujem i drugačije držanje, s tim imam najveću borbu'. Žirija se ne boji. 'Ne mogu oni ništa toliko loše reći koliko ja to loše sebi mogu u glavi isprezentirati, tako da sam sama sebi puno žešći kritičar. Tog dijela se ne bojim, već toga što je to live emisija, bojim se treme, da ne bi zaboravila neki korak od treme, bojim se da se ne poskliznem, a kritike - kakve budu', zaključila je Celzijus.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Garić pojačao treninge, sprema je na sve!

U showu se natječe i novinar Davor Garić, prepoznatljivo lice s IN magazina. 'Pristao sam sudjelovati čim me producentica zvala, nije ni pitanje izgovorila do kraja. Samo lud čovjek, i onaj s tri lijeve noge, ne bi pristao sudjelovati u ovakvom showu. Ja čak nešto i znam izvesti plesno, a da se ne vidi da plešem tek deset dana - tako da sam sretan. Super je zabavno, gušt je biti dio ovakve produkcije', priča Garić. 'Imam svoj tempo što se tiče skidanja kilograma i pripremanja forme za show, ne smijem sad otkrivati tajne, no recimo da ćete vidjeti moje rezultate iz teretane. Pojačao sam malo i treninge u istoj zbog showa', dodaje novinar i voditelj. Komentara žirija se, kaže kroz smijeh, zaista boji. 'Već vidim da će naći neku zamjerku, ali spreman sam na to. Cijenim autoritet, cijenim kad mi se kaže jer onda mogu sljedeći put na tome poraditi. Ne bi sad htio da me izvrijeđaju na mrtvo ime, ali da kažu neke svoje zamjerke - jasno', smije se Davor. 'Moto mene i moje partnerice jest važno je sudjelovati, ali još važnije pobijediti', najavljuje Davor borbu do iznemoglosti.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Nives Celzijus

ples sa zvijezdama

Ivan Šarić

davor garić

Dinko Bogdanić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter