Što je pošlo po krivu?

Ovi glumci hitno trebaju snimiti dobar film jer su im karijere 'zapele'


Ines Madunić
13.01.2018.19:00
Ovi glumci hitno trebaju snimiti dobar film jer su im karijere 'zapele'
Profimedia

sažeto

Voljeli smo ih, a onda su počeli raditi loše filmove


Ines Madunić
13.01.2018.19:00

Na početku karijere su rasturali, ali neki glumci i glumice u jednom su trenutku prestali donositi dobre odluke i jednostavno snimati loše filmove. Osim što nam je žao, voljeli bismo ih ponovno vidjeti u kvalitetnom filmu - a možda čak i navijati za njih na Oscarima. No, prije toga moraju se trgnuti jer s ovakvim projektima kakve trenutno rade neće doći ni do kino dvorane.

Will Smith

Bio je jedan od najtraženijih holivudskih glumaca s hitovima kao što su 'Ljudi u crnom', 'Dan neovisnosti' i 'Zločesti dečki'. U posljednjih par godina imao je neke ne tako uspješne niti približno zanimljive projekte. Sa sinom Jadenom snimio je 'Zemlja: Novi početak', SF film koji nije prošao dobro ni kod publike ni kritičara. Smith je kasnije rekao da je to bila "najbolnija pogreška njegove karijere'. Drama 'Skrivena ljepota' dobro je prošla kod kritičara, ali ju publika nije baš primijetila, dok je dosta loše prošla 'A New York Winter's Tale', koju su neki kritičari nazvali "najboljim groznim filmom koji možete pogledati". Pojavio se i u najskupljem, ali također lošem Netflixovom filmu 'Bright'. Uskoro ćemo ga gledati kao Duha u adaptaciji Aladdina i nismo sigurni što mislimo o tome.

Bruce Willis

Jeste li pogledali 'Dragocjeni teret', 'Prvi ulov', 'Vice' ili 'Once Upon a Time In Venice'? Naravno da niste. Sve su to filmovi koje je u posljednje tri godine snimio Bruce Willis. Od legendarnog Johna McClanea u 'Umri muški', 'Paklenog šunda', 'Šestog čula' i 'Petog elemeneta', sve što je Bruceu ostalo od karijere je snimanje filmova koje nitko ne gleda. A ako i pogleda, zaboravi istog trena. Posljednji gledljivi film s njim bio je 'Looper' 2012. Nadamo se boljim vremenima za Brucea.

Dakota Johnson

Vjerojatno se činila kao jako dobra (financijska) odluka prihvatiti ulogu u tri nastavka serijala '50 nijansi sive', ali filmovi su toliko loši da se čini kao da će Dakota ostati na toj razini zauvijek - nešto slično onome što se dogodilo Elizabeth Berkley nakon 'Showgirls'. Za inspiraciju mogla bi uzeti koji savjet od Kristen Stewart, koja je snažnim ulogama u neovisnim i art filmovima uspjela pobjeći od 'Sumrak sage'. Usput, i Jamie Dornan, koji je imao dobar početak u seriji 'Pad' s Gillian Anderson, mogao bi početi raditi na spašavanju svoje karijere na primjeru Roberta Pattinsona. Nakon šljokičastog vampira, Pattinson je u manjim, ali od kritike priznatim filmovima pokazao svoje umijeće.

Claire Danes

Godinama je nije bilo nakon što nas je oduševila u 'I to mi je neki život' i 'Romeo+Julija', a onda se vratila u 'Domovini'. I bila je to odlična serija, ali više nije. Vrijeme je da Claire dobije ulogu u kojoj će konačno pokazati sav svoj talent. Možda bi mogla pogledati kako je Reese Witherspoon kao producentica počela stvarati uloge koje želi jer ih inače nije mogla dobiti.

John Cusack

Jedan od najboljih glumaca kasnih devedesetih, voljeli smo ga u teen filmovima kao što su 'Kronični samoubojica', 'Ludo ljeto' i 'Reci bilo što', u onim ozbiljnim, npr. 'Biti John Malkovich' ili 'High Fidelity'. U posljednjih par godina jedino vrijedno spomena što je snimio bili su 'Karta do zvijezda' i 'Love&Mercy'. Čini se kao da za njega nema uloga u Hollywoodu. Neka ponovno krene od onih sporednih, sigurni smo da će se uskoro pokazati kao materijal za glavnu zvijezdu filma.

Gwyneth Paltrow

Zar vam ne nedostaje vrijeme kad je Gwyneth snimala odlične filmove, umjesto davanja suludih savjeta o zdravlju vagine ili rađenja smoothieja s česticama zlata? Sjetite se samo 'Sedam', 'Sylvije', 'Emme', 'Obitelji čudaka', 'Zaljubljenog Shakespearea', pa čak i 'Ljubav je slijepa'. Pusti Goop, Gwyneth, puno bolje ti ide gluma. Možda negdje čeka još neka uloga za koju će dobiti zlatni kipić.

Tom Cruise

Čini se da je Tom u jednom trenutku promijenio agenta ili mu je dosadilo igrati nove, uzbudljive uloge u dobrim filmovima. Nema više 'Kišnog čovjeka', 'Nekoliko dobrih ljudi', 'Top Guna', 'Boje novca', 'Jerryja Maguirea' ili 'Collateral'. Cruise samo lupa po nastavcima 'Nemoguće misije' - dolazi nam šesti nastavak ovog ljeta - ili slični akcijski filmovi koje oduševljavaju valjda još samo njega.

star vibes

glumica

glumac

glumci

Tom Cruise

Will Smith

Gwyneth Paltrow

Bruce Willis

Dakota Johnson

Claire Danes

John Cusack

Podijeli članak