Tom Cruise slavi 55. rođendan

Ovih deset činjenica o holivudskom glumcu sigurno niste znali


Dolores Drvodelić
03.07.2017.14:20
Ovih deset činjenica o holivudskom glumcu sigurno niste znali
Profimedia

sažeto

Svi znamo sve o njegovim najpoznatijim filmovima, brakovima s Nicole i Katie i njegovoj zaluđenosti scijentologijom, ali ima još...


Dolores Drvodelić
03.07.2017.14:20

Tom Cruise danas slavi svoj 55. rođendan. Donosimo vam zanimljive činjenice koje o tom holivudskom ljepotanu vjerojatno niste znali.

Za početak, on je zvijezda koja je više od bilo koje druge holivudske dame ili gospodina, posjetio Japan, a tamo je već praktički njihov počasni građanin. Dobro, nije, ali Japanci 10. listopada slave dan koji se zove "dan Toma Cruisea". Ipak je on njihov posljednji samuraj.

Lik Aladdina u istoimenom animiranom filmu isprva je bio nadahnut licem Michaela J. Foxa, no producenti su smatrali kako je lice Toma Cruisea privlačnije ženama. Sad kad to znate više u Aladdinu nećete moći ne vidjeti Toma.

Iako nema puno kolegica i kolega s kojima se Tom tijekom silnih snimanja nije baš slagao, na svom se prvom filmskom setu vječno zavadio s Brooke Shields. Na snimanju filma Beskrajna ljubav iz 1981. godine, Tom i Brooke svađali su se oko svojih viđenja scijentologije i lijekova za liječenje psiholoških problema.

Riskantan posao iz 1983. godine, bio je jedan od prvih njegovih filmova, nakon kojeg je krenula njegova planetarna slava. Dijelom to može zahvaliti izgledu koji su za njega osmislili na setu, a uključivao je majicu ispod sakoa, cigaretu i neizbježne Ray-Ban naočale. Nakon što je izašao film, prodaja tog modela rejbanki skočila je za čak 2000 posto!

Glumac se, za razliku od većine svojih kolega, samo jednom uhvatio redateljske palice. Režirao je jednu epizodu noir televizijske serije Pali anđeli iz 1993. godine.

Iako je poznat po svojim akcijskim filmovima, Tom Cruise nikad nije dopustio da se njegov lik i djelo koriste u proizvodnji igračaka, legića, figura ili video igara, želeći očuvati svoj imidž. Zvijezde često možete pronaći u njihovim plastičnim minijaturnim izdanjima.

Želeći izgledati što realističnije, Cruise je za ulogu u filmu Autsajderi iz 1983. godine pribjegao neobičnom izboru. Odlučio je skinuti krunu s jednog zuba, kako bi izgledao kao da je stvarno izašao iz tučnjave.

Prije nego što je postao glumac, ali i prije nego što je postao scijentolog, Tom je htio svoj život posvetiti bogu. Točnije, htio je postati svećenik, a proveo je čak godinu dana u sjemeništu. Na radost mnogih, uhvatili su ga kako krade vino, pa su ga iz sjemeništa izbacili.

U mnogim svojim ulogama Tom je demonstrirao svoj osjećaj za ritam na plesnom podiju. Poznat je po svojoj energiji, pa i na medijskim gostovanjima često poludi i zapleše. Naučio je plesati, jer je shvatio da dame vole muškarce koji znaju plesati. Inspiraciju je crpio iz dugogodišnjeg showa Soul Train.

Znamo da su likovi koje Tom glumi ljubitelji brzine i akcije nabijene adrenalinom, a u svima njima Cruise daje dio sebe. Naime, svoju je ljubav prema brzini i opasnosti proveo u djelo već s deset godina. SKupljao je novac za motocikl, koji je tad i uspio kupiti. Jedino ga baš i nije znao voziti, pa se razbio između dva automobila.

glumac

rođendan

Tom Cruise

Podijeli članak