Iskustva poznatih Hrvat(ic)a s policijom

Po čijem nalogu su zastrašivali Viktora Dragu? 'Bili su instrumentalizirani'! Šuput doživjela šok kada su je usred svadbe priveli


100posto
19.03.2019.11:15
Po čijem nalogu su zastrašivali Viktora Dragu? 'Bili su instrumentalizirani'! Šuput doživjela šok kada su je usred svadbe priveli
Foto: CROPIX

sažeto

Dok su Maju i bend priveli zbog prijave za remećenje javnog reda i mira, Viktora su zastrašivali, a sve je rješio sam


100posto
19.03.2019.11:15

Jutros u šest sati pozvonila je i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se samo obuci i s njima u postaju u Petrinjskoj. Razlog: nisam se odazvala pozivu na svjedočenje tj. poziv mi nije (kako piše) bio više puta uručen. U prvi mah u šoku, nisam znala o čemu se radi, a onda sam se prisjetila. Naime, prije dvije godine vozila sam se taksijem u centar i prije izlaska u Gajevoj, zbog gužve koju je napravio kamion i zakrčio promet, moj se taksist porječkao s jednim od radnika te zaradio preda mnom šamarčinu. Nema veze što sam ja sjedila u taksiju. Tada sam već doživila šok i jedva izašla iz taksija... Nešto kasnije došami je poziv za svjedočenje na kojem sam se pojavila, ali nije optuženik te sam uzalud dolazila, čak u Novi Zagreb, što ima veze, imam ja vremena... Ostali pozivi, kao što piše, nisu mi uručeni pa nisam ni bila... I da skratim, sjedim u Petrinjskoj u policiji, takoreći preko puta stana gdje živim, kao zadnji kriminalac, i čekam da me odvedu na sud koji je u 9:30... Dalje vam ostavljam na razmišljanje. Naravno da neću stići na posao na vrijeme, da sve što imam jutros dogovoreno neću napraviti, jer ovo je daleko važnije, od državne važnosti', napisala je proslavljena hrvatska dizajnerica Matija Vuica jutros na svom Facebooku.

Privedena je jer se nije odazvala pozivu na svjedočenje, a sve u ranim jutarnjim satima. Ažurno su je dečki u plavom probudili u šest ujutro, a ona je o svemu odmah obavijestila javnost.

Svoj komentar i priču podijelio je potom na Matijinu ispovijest i Viktor Drago. 'Katastrofa! Mene je policija tražila pet puta na vrata. Ispostavilo se da su bili instrumentalizirani od strane nekog tko ima prijatelja na policiji, da me pokušaju zastrašiti. Otišao sam u postaju i objasnio ako žele problem šireg razmjera, neka kažu', prisjetio se Drago svog iskustva.

Čekali nakon prometne skoro četiri sata

Nije ovo prvi put da poznati (sigurno smo, doduše, i nepoznati) Hrvati imaju prigovore na postupanje policije. Dok su na Matiju reagirali rano ujutro, drugačije iskustvo imali su Jacques Houdek i njegov menadžer Mihovil Bek. Nakon lakše prometne nezgode u centru Zagreba, Bek je s Houdekom čekao na reakciju policije više od tri sata. 'Već sat i pol čekam da dođu na izvid nesreće, u centru Zagreba, jer je budala, koja me tresnula, pobjegla s mjesta nesreće. Najstrašnije je što se četiri puta u ovih sat i pol' nitko ne javi na 192', napisao je Beck prije pet dana i dodao da srećom nije nitko bio ozljeđen. Policijski službenik mu je na kraju telefonski nonšalatno objasnio, kaže, da nemaju dovoljno patrola. Očito u tom slučaju reagiraju po težini nesreće. 'Eto, došla policija nakon tri sata i 20 minuta. I nakon što su svi mediji objavili vijest. Izvid obavljen. Dvojica najpristojnijih i najprofesionalnijih policajaca. Nisu ništa krivi, ljudi pošteno rade svoj posao u okolnostima koje su im dane - kriv je sustav, organizacija', zaključio je Beck svoj slučaj.

Iskustvo s plavcima je imala i Maja Šuput. Naime, policija joj je svojedobno upala tijekom svadbe na kojoj je s bendom nastupila. Priveli su i Maju i dečke. 'Ovo nikad u životu nismo doživjeli, cijeli bend je priveden skupa sa mnom', napisala je Šuput na Instagramu uz obavijest o prekršajnoj prijavi. Naime, Maja je prijavljena da je 15. rujna narušavala javni red i mir tako što je kao pjevačica grupe 'Maja Šuput i Enjoy' pjevala više pjesama putem mikrofona koji je spojen na pojačalo, a koje su se čule i stotinjak metara izvan svadbenog salona'. Maju su prijavili jer je radila svoj posao.

Maja Šuput

Jacques Houdek

Viktor Drago

Matija Vuica

newsletter

Prijavite se na Newsletter